Cacio e pepe -pasta Hans Välimäen ohjeella

cacio e pepe
Cacio e pepe -pasta on klassikko ja helppo valmistaa! MTV

Cacio e pepe on italialainen klassikkopasta. Juustoinen mustapippuripasta valmistuu helposti tällä Hans Välimäen ohjeella. Salaisena raaka-aineena Hansilla on valkosipuli.

  • Aktiivinen valmistusaika: 20min
  • Kokonaisvalmistusaika: 20min
  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 300 g kuivapastaa
  • 100–120 pecorinojuustoa
  • 1–2 rkl paahdettua ja jauhettua mustapippuria
  • 1–2 dl pastan keitinlientä
  • 2 rkl voita
  • oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • (basilikaa, rucolaa, kananmunankeltuainen)

Valmistusohje

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta talteen muutama desi keitintvettä.
  2. Kuumenna hieman talteen otettua keitinvettä kattilassa tai pannulla, lisää raastettu valkosipulinkynsi, voi ja pasta. 
  3. Sekoita ja lisää paahdettu ja jauhettu mustapippuri ja anna nesteen imeytyä hetki. Lisää tarvittaessa keitinvettä. 
  4. Lisää pecorino ja sekoita, kunnes juusto on sulanut ja neste melkein kokonaan imeytynyt/haihtunut. 
  5. Tarkista maku ja annostele. Voit halutessasi vielä viimeistellä annoksen kananmunankeltuaisella, raastetulla pecorinolla, mustapippurilla, basilikalla, tryffelillä ja rucolalla.

VINKKI! Kokonaiset mustapippurit kannattaa  paahtaa ennakkoon kuumalla pannulla ja jauhaa sitten morttelissa.

 

Parhaat ruokaohjelmat