Cacio e pepe -pasta Hans Välimäen ohjeella
Julkaistu
Cacio e pepe on italialainen klassikkopasta. Juustoinen mustapippuripasta valmistuu helposti tällä Hans Välimäen ohjeella. Salaisena raaka-aineena Hansilla on valkosipuli.
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 20min
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 300 g kuivapastaa
- 100–120 pecorinojuustoa
- 1–2 rkl paahdettua ja jauhettua mustapippuria
- 1–2 dl pastan keitinlientä
- 2 rkl voita
- oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- (basilikaa, rucolaa, kananmunankeltuainen)
Valmistusohje
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta talteen muutama desi keitintvettä.
- Kuumenna hieman talteen otettua keitinvettä kattilassa tai pannulla, lisää raastettu valkosipulinkynsi, voi ja pasta.
- Sekoita ja lisää paahdettu ja jauhettu mustapippuri ja anna nesteen imeytyä hetki. Lisää tarvittaessa keitinvettä.
- Lisää pecorino ja sekoita, kunnes juusto on sulanut ja neste melkein kokonaan imeytynyt/haihtunut.
- Tarkista maku ja annostele. Voit halutessasi vielä viimeistellä annoksen kananmunankeltuaisella, raastetulla pecorinolla, mustapippurilla, basilikalla, tryffelillä ja rucolalla.
VINKKI! Kokonaiset mustapippurit kannattaa paahtaa ennakkoon kuumalla pannulla ja jauhaa sitten morttelissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen