Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Cacio e pepe -pasta Hans Välimäen ohjeella

Cacio e pepe -pasta on klassikko ja helppo valmistaa!
Cacio e pepe -pasta on klassikko ja helppo valmistaa!MTV
Julkaistu 08.09.2023 10:36

MTV LIFESTYLE

  • Kokonaisvalmistusaika: 20 min
  • Aktiivinen aika: 20 min
  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 300 g kuivapastaa
  • 100–120 pecorinojuustoa
  • 1–2 rkl paahdettua ja jauhettua mustapippuria
  • 1–2 dl pastan keitinlientä
  • 2 rkl voita
  • oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • (basilikaa, rucolaa, kananmunankeltuainen)

Valmistusohje

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta talteen muutama desi keitintvettä.
  2. Kuumenna hieman talteen otettua keitinvettä kattilassa tai pannulla, lisää raastettu valkosipulinkynsi, voi ja pasta. 
  3. Sekoita ja lisää paahdettu ja jauhettu mustapippuri ja anna nesteen imeytyä hetki. Lisää tarvittaessa keitinvettä. 
  4. Lisää pecorino ja sekoita, kunnes juusto on sulanut ja neste melkein kokonaan imeytynyt/haihtunut. 
  5. Tarkista maku ja annostele. Voit halutessasi vielä viimeistellä annoksen kananmunankeltuaisella, raastetulla pecorinolla, mustapippurilla, basilikalla, tryffelillä ja rucolalla.

VINKKI! Kokonaiset mustapippurit kannattaa  paahtaa ennakkoon kuumalla pannulla ja jauhaa sitten morttelissa.

Cacio e pepe on italialainen klassikkopasta. Juustoinen mustapippuripasta valmistuu helposti tällä Hans Välimäen ohjeella. Salaisena raaka-aineena Hansilla on valkosipuli.

Lisää aiheesta:

Ina Gartenin pasta arrabbiata -kastikeVodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohjePastasalaattiTonnikala-pennevuokaHelppo tomaatti-basilikakeittoChili con carne jauhelihasta
KasvispastaJuustoNopeat ja helpotHans VälimäkiPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispasta
  • 31.10.202414:55
    Nopeat ja helpot

    Kurpitsa-uunifetapasta

  • 14.10.202409:55
    Nopeat ja helpot

    Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina

  • 08.09.202310:36
    Juusto

    Cacio e pepe -pasta Hans Välimäen ohjeella

  • 05.09.202314:21
    Nopeat ja helpot

    Munakoisopasta Ronja Salmen arkiruokalistalta

  • 13.01.202113:54
    Pasta

    Ina Gartenin pasta arrabbiata -kastike