Paccheri-pasta papu-paprikakastikkeella
Jo vanhat roomalaiset... söivät kikherneitä. Nauti ihanasta kastikkeesta ja tunne itsesi oikein italialaiseksi. Tästä ohjeesta tulee reilu annos ruokaa, joka toki sopii hyvin seuraavan päivän eväsrasiaan tai pakastettavaksi. Jos sitä nyt jää...
- Ruokavalio: Laktoositon
Kuudelle-kahdeksalle
- 350 g paccheri-pastaa
- 400 g keitettyjä kikherneitä (purkki)
- 400 g keitettyjä kidneypapuja (purkki)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 vihreä paprika
- 1 keltainen paprika
- 800 g tomaattimurskaa (2 purkkia)
- 1 tl oreganoa
- 1 tl basilikaa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kaada vesi pois.
2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Leikkaa paprikat isohkoiksi paloiksi. Kuullota sipuli ja valkosipuli paistinpannulla. Lisää kikherneet, kidneypavut, paprikat ja tomaattimurska.
3. Mausta oreganolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla. Anna porista 10 minuuttia. Tarjoa juurikeitetyn pastan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka