Paccheri-pasta papu-paprikakastikkeella
Jo vanhat roomalaiset... söivät kikherneitä. Nauti ihanasta kastikkeesta ja tunne itsesi oikein italialaiseksi. Tästä ohjeesta tulee reilu annos ruokaa, joka toki sopii hyvin seuraavan päivän eväsrasiaan tai pakastettavaksi. Jos sitä nyt jää...
- Ruokavalio: Laktoositon
Kuudelle-kahdeksalle
- 350 g paccheri-pastaa
- 400 g keitettyjä kikherneitä (purkki)
- 400 g keitettyjä kidneypapuja (purkki)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 vihreä paprika
- 1 keltainen paprika
- 800 g tomaattimurskaa (2 purkkia)
- 1 tl oreganoa
- 1 tl basilikaa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kaada vesi pois.
2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Leikkaa paprikat isohkoiksi paloiksi. Kuullota sipuli ja valkosipuli paistinpannulla. Lisää kikherneet, kidneypavut, paprikat ja tomaattimurska.
3. Mausta oreganolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla. Anna porista 10 minuuttia. Tarjoa juurikeitetyn pastan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa