”Haalea” kuulostaa suomen kielellä kenties hieman ikävältä. Mutta jos vaihtaa kieltä ja kutsuu salaattia ranskan kielellä ”tièdeksi”, siitä tulee heti hauskempaa. Tai miten olisi englannin ”wilted greens” - ihana sanapari ihanalle ruoalle!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 200 g sokeriherneitä
- 100 g minimaissia
- 250 g parsakaalia
- 1 keltasipuli
- 500 g tuoretta lehtipinaattia
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 1 ½ rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Irrota parsakaali pieniksi kimpuiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuumenna paistinpannu tai wokkipannu, kaada pannuun 1 rkl öljyä ja paista nopeasti sokeriherneet, minimaissit, parsakaalit ja sipulit, 30 sekuntia. Vihannesten pitää juuri ja juuri pehmetä. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Puhdista pinaatit ja leikkaa pois paksuimmat hermot. Pohjusta neljä kulhoa tai lautasta pinaatilla. Halkaise kirsikkatomaatit.
3. Asettele lämpimät kasvikset pinaattipedille. Lisää kirsikkatomaatit ja tiputtele päälle öljyä ja balsamiviinietikkaa. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Vinkki: Salaatista tulee ruokaisampi, jos lisäät tofua, fetajuustoa tai grillattua halloumia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.