Haalea vegesalaatti

”Haalea” kuulostaa suomen kielellä kenties hieman ikävältä. Mutta jos vaihtaa kieltä ja kutsuu salaattia ranskan kielellä ”tièdeksi”, siitä tulee heti hauskempaa. Tai miten olisi englannin ”wilted greens” - ihana sanapari ihanalle ruoalle!

Neljälle

  • 200 g sokeriherneitä
  • 100 g minimaissia
  • 250 g parsakaalia
  • 1 keltasipuli
  • 500 g tuoretta lehtipinaattia
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 ½ rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Irrota parsakaali pieniksi kimpuiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuumenna paistinpannu tai wokkipannu, kaada pannuun 1 rkl öljyä ja paista nopeasti sokeriherneet, minimaissit, parsakaalit ja sipulit, 30 sekuntia. Vihannesten pitää juuri ja juuri pehmetä. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Puhdista pinaatit ja leikkaa pois paksuimmat hermot. Pohjusta neljä kulhoa tai lautasta pinaatilla. Halkaise kirsikkatomaatit.

3. Asettele lämpimät kasvikset pinaattipedille. Lisää kirsikkatomaatit ja tiputtele päälle öljyä ja balsamiviinietikkaa. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Vinkki: Salaatista tulee ruokaisampi, jos lisäät tofua, fetajuustoa tai grillattua halloumia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!