Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parsaa ja katkarapusalaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Raikas katkarapusalaatti, jossa on paljon vihanneksia, on mukavaa vaihtelua ruokapöytään. Halutessasi voi vaihtaa parsat mustajuureen.

  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 400 g kuorittuja katkarapuja
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 4 tomaattia
  • 8 parsaa
  • 1 rkl hienonnettua keltasipulia
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • tilliä

Vinaigrette

  • 1 ½ rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sinappia
  • 5 rkl öljyä
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhdo kasvikset, keitä parsat. Viipaloi herkkusienet ja lohko tomaatit. Paloittele parsat 3 cm pitkiksi paloiksi.

2. Sekoita suola, pippuri ja viinietikka vinaigrettekastikkeeksi, vatkaa mukaan sinappi ja öljy. Sekoita vihannekset, katkaravut ja vinaigrette.

3. Asettele salaatti vadille, koristele munanlohkoilla ja tillillä.

Lisää aiheesta:

Kylmä ja kuuma salaattiJoppen katkarapusalaattiKatkarapu-inkiväärisalaattiHaalea lohisalaattiVihreää parsaa tomaattisalaatillaParsasalaattia munien ja retiisien kera
KatkarapusalaattiKevytGluteenitonKeventäjätAlkuruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapusalaatti
  • 28.04.202012:30
    Pastat ja nuudelit

    Nuudelisalaatti – Kari Aihisen nerokas ruoka, joka toimii lämpimänä vokkina tai kylmänä salaattina

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Parsaa ja katkarapusalaattia

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Katkarapusalaatti chilikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Eksoottinen salaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Katkarapu-melonisalaatti