Parsaa ja katkarapusalaattia

Raikas katkarapusalaatti, jossa on paljon vihanneksia, on mukavaa vaihtelua ruokapöytään. Halutessasi voi vaihtaa parsat mustajuureen.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 400 g kuorittuja katkarapuja
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 4 tomaattia
  • 8 parsaa
  • 1 rkl hienonnettua keltasipulia
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • tilliä

Vinaigrette

  • 1 ½ rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sinappia
  • 5 rkl öljyä
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja huuhdo kasvikset, keitä parsat. Viipaloi herkkusienet ja lohko tomaatit. Paloittele parsat 3 cm pitkiksi paloiksi.

2. Sekoita suola, pippuri ja viinietikka vinaigrettekastikkeeksi, vatkaa mukaan sinappi ja öljy. Sekoita vihannekset, katkaravut ja vinaigrette.

3. Asettele salaatti vadille, koristele munanlohkoilla ja tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja