Raikas katkarapusalaatti, jossa on paljon vihanneksia, on mukavaa vaihtelua ruokapöytään. Halutessasi voi vaihtaa parsat mustajuureen.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 400 g kuorittuja katkarapuja
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 4 tomaattia
- 8 parsaa
- 1 rkl hienonnettua keltasipulia
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 2 kovaksi keitettyä munaa
- tilliä
Vinaigrette
- 1 ½ rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sinappia
- 5 rkl öljyä
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Puhdista ja huuhdo kasvikset, keitä parsat. Viipaloi herkkusienet ja lohko tomaatit. Paloittele parsat 3 cm pitkiksi paloiksi.
2. Sekoita suola, pippuri ja viinietikka vinaigrettekastikkeeksi, vatkaa mukaan sinappi ja öljy. Sekoita vihannekset, katkaravut ja vinaigrette.
3. Asettele salaatti vadille, koristele munanlohkoilla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.