Parsaa hollandaisekastikkeella ja uppomunia

Tämän voimakkaan alkuruoan jälkeen sinun tarvitsee vain tarjoilla kevyt päivällinen. Ruokalaji sopii myös kevyeksi lounaaksi tai illalliseksi.

Neljälle

  • 20 valkoista parsaa
  • vettä ja suolaa

Uppomunat

  • 4 kananmunaa
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl etikkaa

Tarjoiluun

  • voissa paistettua lehtipinaattia
  • hollandaisekastiketta

Valmistusohje

1. Uppomunat: Kaada vettä matalaan, laajaan kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää suola ja etikka. Alenna lämpöä, niin että vesi vain juuri ja juuri poreilee. Riko muna kerrallaan kuppiin ja anna sen hiljalleen liukua veteen. Heti kun valkuainen on jähmettynyt, muna on valmis, n. 3 minuutissa. Nosta valmiit munat reikäkauhalla ja valuta.

2. Kuori parsat varoen perunankuorimaveitsellä. Aloita nupun alapuolelta ja jatka alaspäin, poista huolellisesti varsinkin säikeiset osat.

3. Kuumenna kiehuvaksi vettä ja suolaa, 1 tl suolaa per litra vettä. Käytä joko korkeaa parsakattilaa, jossa parsat keitetään ”seisaaltaan”, tai leveää kattilaa, jossa parsat voivat maata nuput samaan suuntaan. Keitä parsoja vedessä 5-15 minuuttia koosta riippuen. Kaada vesi pois ja asettele parsat heti tarjolle pinaatin, kastikkeen ja uppomunien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!