Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parsaa hollandaisekastikkeella ja uppomunia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän voimakkaan alkuruoan jälkeen sinun tarvitsee vain tarjoilla kevyt päivällinen. Ruokalaji sopii myös kevyeksi lounaaksi tai illalliseksi.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle

  • 20 valkoista parsaa
  • vettä ja suolaa

Uppomunat

  • 4 kananmunaa
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl etikkaa

Tarjoiluun

  • voissa paistettua lehtipinaattia
  • hollandaisekastiketta

Valmistusohje

1. Uppomunat: Kaada vettä matalaan, laajaan kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää suola ja etikka. Alenna lämpöä, niin että vesi vain juuri ja juuri poreilee. Riko muna kerrallaan kuppiin ja anna sen hiljalleen liukua veteen. Heti kun valkuainen on jähmettynyt, muna on valmis, n. 3 minuutissa. Nosta valmiit munat reikäkauhalla ja valuta.

2. Kuori parsat varoen perunankuorimaveitsellä. Aloita nupun alapuolelta ja jatka alaspäin, poista huolellisesti varsinkin säikeiset osat.

3. Kuumenna kiehuvaksi vettä ja suolaa, 1 tl suolaa per litra vettä. Käytä joko korkeaa parsakattilaa, jossa parsat keitetään ”seisaaltaan”, tai leveää kattilaa, jossa parsat voivat maata nuput samaan suuntaan. Keitä parsoja vedessä 5-15 minuuttia koosta riippuen. Kaada vesi pois ja asettele parsat heti tarjolle pinaatin, kastikkeen ja uppomunien kera.

Lisää aiheesta:

Parsaa yrttikastikkeellaParsaa hollandaisekastikkeellaTuoretta parsaa ja mojo verdeLammasta tillikastikkeessaParsaa tomaatin ja kananmunan keraPunaviinimunat
ParsaAlkuruoatVälipalatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Parsa
  • 02.04.202310:45
    Kasvisrisotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 06.05.202213:45
    Pasta

    Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta

  • 11.06.202112:22
    Hans Välimäki

    Keitettyä parsaa ja hollandaisekastike – Hans Välimäen ohje

  • 27.04.202112:59
    Risotto

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 15.04.202017:03
    Lisäkeruoat

    Uunifetaparsa – Jennin kevätversio suositusta uunifetapastasta