Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keitettyä parsaa ja hollandaisekastike – Hans Välimäen ohje

Shutterstock
Julkaistu 11.06.2021 12:22

MTV LIFESTYLE

Hollandaiskastike on kastikkeiden klassikko ja parhaalta se maistuu tietysti parsojen kera nautittuna. Nappaa keittiömestari Hans Välimäen ohje.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 3-4 kpl valkoisia parsoja/ruokailija
  • Vettä parsojen keittoon
  • Suolaa parsojen keitinveteen

Hollandaisekastike

  • 3-4 rkl sitruunanmehua
  • 5 keltuaista
  • Muutama tippa tabascoa
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 250 g kirkastettua voita eli voisulaa ilman heraa

Valmistusohje

Keitettyä parsaa ja hollandaisekastike valmistuu näin:

  1. Kuori parsat huolellisesti ja poista niistä puisevat kantaosat.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää sinne suolaa ja aseta parsat kiehuvan veden joukkoon. Keitä pari minuuttia. 
  3. Kun parsat ovat ”al dente”, niin valuta niistä ylimääräinen neste paperin päällä pois, asettele ne lautaselle ja tarjoile hollandaisekastikkeen kera.

Hollandaisekastike

  1. Valmista ensin kirkastettu voi (jos sinulla ei ole valmista): Sulata 250 g voita kattilassa. Anna jäähtyä hetki ja kaada sitten kirkas, keltainen osa toiseen astiaan
  • Yhdistä keltuaiset ja sitruunanmehu.
  • Kuumenna vettä kattilassa poreilevan kuumaksi ja aseta keltuais-sitruunamehumassa kattilan päälle mieluiten hyvin lämpöä johtavassa astiassa. Vatkaa massa kypsäksi vesihauteessa koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
  • Kun massa on kypsää, kiiltävää eikä siinä näy enää kuplia, niin lisää hieman jäähtynyt voisula ohuena nauhana massan joukkoon kuten majoneesin valmistuksessa koko ajan sekoittaen. Mausta, tarkista maku ja tarjoile.
  • Rakenteen tulisi muistuttaa hyvää majoneesia. Suurin virhe kastikkeen valmistuksessa on, että voi lisätään liian kuumana. Näin lopputuloksena on löysää soosia.
  • Lisää aiheesta:

    Uppomunan valmistaminen ja hollandaisekastikeMasterChef: Hummeria, huhtasieniä ja mustajuurta – Joonaksen reseptiMasterChef VIP: Yrttistä lohta, hollandaisekastiketta, paistettua tankoparsaa, sitruunavinaigretellä maustettua fenkolia ja varhaiskaalia – Joel Harkimon reseptiGrillattua parsaa, vegemajoneesia ja uppomuniaParsaa hollandaisekastikkeellaKeitetyt lohipihvit ja hollandaisekastike
    Hans VälimäkiParsaParsaviikotKastikkeet ja dipitKastike kalalleViiden jälkeenAlkuruoatKasvisruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Hans Välimäki
    • 24.4.16:10
      Makea puuro

      Kaurapuuro Hans Välimäen tapaan

    • 08.09.202310:36
      Kasvispasta

      Cacio e pepe -pasta Hans Välimäen ohjeella

    • 08.09.202309:48
      Pasta

      Pastataikina – itse tehty tuorepasta Hans Välimäen ohjeella

    • 21.06.202110:38
      Lämmin salaatti

      Mansikka-halloumisalaatti – paras kesäsalaatti törkeän hyvällä kastikkeella

    • 11.06.202112:40
      Matjessilli

      Anopin silli – silliohje, jota Hans Välimäki ylistää