Mainos

Hollandaiskastike on kastikkeiden klassikko ja parhaalta se maistuu tietysti parsojen kera nautittuna. Nappaa keittiömestari Hans Välimäen ohje.

Ainekset

  • 3-4 kpl valkoisia parsoja/ruokailija
  • Vettä parsojen keittoon
  • Suolaa parsojen keitinveteen

Hollandaisekastike

  • 3-4 rkl sitruunanmehua
  • 5 keltuaista
  • Muutama tippa tabascoa
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 250 g kirkastettua voita eli voisulaa ilman heraa

Valmistusohje

Keitettyä parsaa ja hollandaisekastike valmistuu näin:

  1. Kuori parsat huolellisesti ja poista niistä puisevat kantaosat.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää sinne suolaa ja aseta parsat kiehuvan veden joukkoon. Keitä pari minuuttia. 
  3. Kun parsat ovat ”al dente”, niin valuta niistä ylimääräinen neste paperin päällä pois, asettele ne lautaselle ja tarjoile hollandaisekastikkeen kera.

Hollandaisekastike

  1. Valmista ensin kirkastettu voi (jos sinulla ei ole valmista): Sulata 250 g voita kattilassa. Anna jäähtyä hetki ja kaada sitten kirkas, keltainen osa toiseen astiaan
  2. Yhdistä keltuaiset ja sitruunanmehu.
  3. Kuumenna vettä kattilassa poreilevan kuumaksi ja aseta keltuais-sitruunamehumassa kattilan päälle mieluiten hyvin lämpöä johtavassa astiassa. Vatkaa massa kypsäksi vesihauteessa koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
  4. Kun massa on kypsää, kiiltävää eikä siinä näy enää kuplia, niin lisää hieman jäähtynyt voisula ohuena nauhana massan joukkoon kuten majoneesin valmistuksessa koko ajan sekoittaen. Mausta, tarkista maku ja tarjoile.
  5. Rakenteen tulisi muistuttaa hyvää majoneesia. Suurin virhe kastikkeen valmistuksessa on, että voi lisätään liian kuumana. Näin lopputuloksena on löysää soosia.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja