Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta

parsapekonipasta1
Tältä näyttää annos herkullista parsa-pekonipastaa Harri Syrjäsen tapaan. Harri Syrjänen

Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta sopii vaikka äitienpäivän herkutteluun.

  • Kokonaisvalmistusaika: 30min

Ainekset

  • 300 g pastaa
  • 170 g pekonia
  • nippu parsaa
  • nippu basilikanlehtiä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • 2 dl mascarponejuustoa tai kermaa
  • 8 dl kasvis- tai vasikkalientä
  • 30 g parmesanjuustoa
  • 0,5dl oliiviöljyä
  • suolaa, valkopippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Raasta sitruunasta kuori ja halkaise sitruuna.
  2. Pilko valkosipuli ja leikkaa pekoni paloiksi.
  3. Leikkaa parsatanko neljään osaan. Silppua basilikanlehdet.
  4. Kaada oliiviöljy kasariin ja paista pekoni rapeaksi.
  5. Lisää valkosipulit ja kasvisliemi. Kiehauta ja lisää pasta. Keitä hiljaa hymyillen 12 minuuttia
  6. Kaada mukaan parsat ja mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Lisää mascarpone, purista sitruunasta mehut, raastettu sitruunan kuori sekä basilika. Sekoita. Raasta parmesaania joukkoon.

Parhaat ruokaohjelmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja