Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta

0:53Näin valmistuu Harri Syrjäsen parsa-pekonipastaKatso, kuinka parsa-pekonipasta valmistuu!
Julkaistu 06.05.2022 13:45

MTV LIFESTYLE

Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta sopii vaikka äitienpäivän herkutteluun.

  • Kokonaisvalmistusaika: 30 min

Ainekset

  • 300 g pastaa
  • 170 g pekonia
  • nippu parsaa
  • nippu basilikanlehtiä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • 2 dl mascarponejuustoa tai kermaa
  • 8 dl kasvis- tai vasikkalientä
  • 30 g parmesanjuustoa
  • 0,5dl oliiviöljyä
  • suolaa, valkopippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Raasta sitruunasta kuori ja halkaise sitruuna.
  2. Pilko valkosipuli ja leikkaa pekoni paloiksi.
  3. Leikkaa parsatanko neljään osaan. Silppua basilikanlehdet.
  4. Kaada oliiviöljy kasariin ja paista pekoni rapeaksi.
  5. Lisää valkosipulit ja kasvisliemi. Kiehauta ja lisää pasta. Keitä hiljaa hymyillen 12 minuuttia
  6. Kaada mukaan parsat ja mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Lisää mascarpone, purista sitruunasta mehut, raastettu sitruunan kuori sekä basilika. Sekoita. Raasta parmesaania joukkoon.

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen pasta bologneseHarri Syrjäsen punainen curry -kanapastaHarri Syrjäsen Marry Me -kanapastaHarri Syrjäsen sitruunainen tonnikala-valkosipulipastaHarri Syrjäsen vodkapastaHarri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
PastaParsaPekoniHarri SyrjänenÄitienpäiväPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • 05.10.202412:00
    Pekonisalaatti

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaa

  • 14.09.202412:00
    Kananpoika

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa

  • 07.09.202412:00
    Pastat ja nuudelit

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia

  • 08.09.202309:48
    Hans Välimäki

    Pastataikina – itse tehty tuorepasta Hans Välimäen ohjeella

  • 12.05.202313:06
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen viisupasta 2023