Julkaistu
Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta sopii vaikka äitienpäivän herkutteluun.
- Kokonaisvalmistusaika: 30min
Ainekset
- 300 g pastaa
- 170 g pekonia
- nippu parsaa
- nippu basilikanlehtiä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sitruuna
- 1,5 dl valkoviiniä
- 2 dl mascarponejuustoa tai kermaa
- 8 dl kasvis- tai vasikkalientä
- 30 g parmesanjuustoa
- 0,5dl oliiviöljyä
- suolaa, valkopippuria myllystä
Valmistusohje
- Raasta sitruunasta kuori ja halkaise sitruuna.
- Pilko valkosipuli ja leikkaa pekoni paloiksi.
- Leikkaa parsatanko neljään osaan. Silppua basilikanlehdet.
- Kaada oliiviöljy kasariin ja paista pekoni rapeaksi.
- Lisää valkosipulit ja kasvisliemi. Kiehauta ja lisää pasta. Keitä hiljaa hymyillen 12 minuuttia
- Kaada mukaan parsat ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää mascarpone, purista sitruunasta mehut, raastettu sitruunan kuori sekä basilika. Sekoita. Raasta parmesaania joukkoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa