Parsaa yrttikastikkeella
Kun kevään tuoreet parsat saapuvat kauppoihin, voit tarjoilla tätä herkkua alkuruokana, lisukkeena tai seisovassa pöydässä. Pehmeä yrttikastike, joka maistuu voilta, sopii hyvin lisäksi.
Neljälle
- 500 g parsaa
- vettä ja suolaa
Yrttikastike
- 2 munankeltuaista
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 4 rkl vettä
- 3 dl kirkastettua voita
- ½ rkl dijonsinappia
- 3 rkl hienonnettuja yrttejä (persiljaa, tilliä, kirveliä)
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Yrttikastike: Sekoita keltuaiset, viinietikka ja vesi kattilassa (ruostumatonta terästä). Vatkaa voimakkaasti miedolla lämmöllä, niin että keltuaisista tulee ilmavia ja paksuja. Ota kattila liedeltä ja jatka vatkaamista. Lisää samalla voimakkaasti vatkaten voisula, niin että kastike paksuuntuu. Vatkaa mukaan sinappi, yrtit, suola ja pippuri.
2. Kuori parsat varoen perunankuorimaveitsellä. Aloita nupun alapuolelta ja jatka alaspäin, poista huolellisesti varsinkin säikeiset osat.
3. Kuumenna kiehuvaksi vettä ja suolaa, 1 tl suolaa per litra vettä. Käytä joko korkeaa parsakattilaa, jossa parsat keitetään ”seisaaltaan”, tai leveää kattilaa, jossa parsat voivat maata nuput samaan suuntaan. Keitä parsoja vedessä 5-15 minuuttia koosta riippuen. Kaada vesi pois ja asettele parsat heti tarjolle kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia