Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lammasta tillikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Kuudelle

  • 1 ½ kg lammasta, esim. lapaa
  • kokonaisia valkopippureita
  • suolaa
  • 1 purjo
  • 1 porkkana
  • 1 iso nippu tilliä
  • 1 ½ rkl etikkaa
  • 1 ½ rkl sokeria
  • 2 rkl arrowjuurta

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Leikkaa liha kahden sentin kokoisiksi paloiksi. Laita palat pataan, kaada päälle vettä niin että lihat peittyvät, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua kovalla lämmöllä 3-4 minuuttia. Kaada vesi pois j huuhdo lihapalat. Näin saat pois vaahdoksi hyytyneen munanvalkuaisen, joka tekee liemestä samean ja vähemmän maistuvan.

2. Laita lihapalat takaisin pataan. Kaada päälle vettä niin että palat juuri ja juuri peittyvät, mittaa kuinka paljon vettä käytät. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto huolellisesti ja lisää 4 valkopippuria ja 1 tl suolaa jokaista vesilitraa kohti. Keitä kunnes liha on mureaa, n. 1 tunti. Huuhdo ja puhdista purjo ja porkkana, lisää pataan ja keitä viimeiset 10 minuuttia.

3. Asettele lihat lämmitettyyn tarjoilukulhoon. Viipaloi porkkana ja purjo ja asettele viipaleet lihojen päälle. Ripottele päälle paljon hienonnettua tilliä. Pidä lämpimänä.

Tätä ruokalajia kutsuttiin ennen tillilihaksi. Silloin siihen lisättiin myös kermaa eikä ruoka tuntunut kevyeltä. Tämä resepti on enemmän aikaamme sopiva, joten vaikka tarkkailisit painoasi voit syödä ruokaa hyvällä omallatunnolla. Arrowjuuren voi hyvin korvata perunajauhoilla.

4. Keitä lientä hieman kokoon. Mausta etikalla, sokerilla ja suolalla. Suurusta arrowjuurella. Kaada kastike lihan ja vihannesten päälle. Tarjoile vastakeitettyjen perunoiden kera.

Lisää aiheesta:

Perinteinen tillilihaLammasta ja juureksiaSianpotkaa ja juuressosettaKeitettyä lammasta pinaattikastikkeellaLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseellaHöyrytettyä turskaa
LammastaKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta
  • 30.5.14:48
    Lammasvartaat

    Lammaskofta & feta-jogurttikastike

  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 20.04.201606:00
    Lammasvartaat

    Josen lammasvarras, jogurttilevite ja bulgurisalaatti

  • 18.04.201614:17
    Kasvisruokavalio

    Josen libanonilaiset mezet

  • 23.03.201608:01
    Pääsiäinen

    Haudutettua lampaan tai karitsan lapaa