Parsaa hollandaisekastikkeella

Tämä on erittäin klassinen alkuruoka. Voit toki fuskata pussikastikkeella, mutta itsetehty hollandaise on paljon parempaa.

Neljälle

  • 500 g parsaa
  • vettä ja suolaa

Hollandaisekastike

  • 100 g voita
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl vettä
  • ½ laakerinlehti
  • 4 kokonaista pippuria
  • 2 isoa munankeltuaista
  • 1 tl tuorepuristettua sitruunamehua
  • hyppysellinen suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Hollandaisekastike: Sekoita valkoviinietikka, vesi, laakerinlehti ja pippurit kattilassa, anna kiehua, kunnes seos on kiehunut kokoon, niin että jäljellä on puolet. Anna jäähtyä. Sulata voi toisessa kattilassa ja anna jäähtyä.Vatkaa keltuaiset ja lisää niihin varoen valkoviinietikkaseos samalla koko ajan vatkaten.

Lisää voisula varovasti samalla vatkaten, ensin tippa kerrallaan ja sitten norona. Anna kastikkeen paksuuntua, vatkaa koko ajan. Mausta sitruunamehulla ja makusi mukaan. Maista, mausta ja anna kastikkeen jäähtyä. Tarjoile huoneenlämpöisenä.

2. Kuori parsojen päät pienellä, terävällä veitsellä tai perunankuorimaveitsellä. Käytä 1 tl suolaa per litra vettä. Käytä joko korkeaa parsakattilaa, jossa parsat keitetään ”seisaaltaan”, tai leveää kattilaa, jossa parsat voivat maata nuput samaan suuntaan. Keitä parsoja vedessä 5-15 minuuttia koosta riippuen.

3. Asettele parsat lämpimälle tarjoiluvadille. Kaada kastike päälle, tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!