Parsaa tomaatin ja kananmunan kera

Tämän parsan voit tarjoilla alkuruokana tai lisukkeena sekä lihalle että kalalle.

Neljälle

  • 500 g parsaa
  • vettä ja suolaa
  • 2 hyvin kypsää tomaattia
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • ½ dl voisulaa
  • persiljaa koristeeksi

Valmistusohje

1. Leikkaa tomaatteihin ristiviillot. Kalttaa, kuori ja kuutioi ne. Kuutioi kananmunat.

2. Kuori parsat varoen perunankuorimaveitsellä, aloita nupun alapuolelta ja kuori alaspäin, poista varsinkin tyven säikeiset osat.

3. Käytä 1 tl suolaa per litra vettä. Käytä joko korkeaa parsakattilaa, jossa parsat keitetään ”seisaaltaan”, tai leveää kattilaa, jossa parsat voivat maata nuput samaan suuntaan. Keitä parsoja vedessä 5-15 minuuttia koosta riippuen. Kaada vesi pois ja asettele parsat heti tarjolle tomaatin ja munan kera. Kaada päälle voisulaa, koristele persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!