Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parmesaanikori caesarkrutonkien ja pinjansiementen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuudelle

  • 140 g parmesaanijuustoa palana
  • 1 avokado
  • 25 g pinjansiemeniä
  • erilaisia salaatinlehtiä
  • kirsikkatomaatteja

Caesarkrutongit (leipäkuutiot)

  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 3 sardellifileetä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi

Kastike

  • 2 tl karkeaa sinappia
  • 1 tl kidesokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 tippaa worchestershirekastiketta
  • 1 rkl crème fraichea (ranskankermaa)
  • jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja laita pellille leivinpaperia. Raasta parmesaani hienosti, asettele juusto kuudeksi keoksi leivinpaperille ja levitä ne ympyröiksi, jätä hieman tilaa niiden väliin jotta ne saavat tilaa sulaa. Paista uunissa n. 8 minuuttia tai kunnes juusto on kullanruskeaa. Ota pelti uunista, anna jäähtyä puolisen minuuttia ja taivuta sitten juustoympyrät koreiksi ylösalaisin käännettyjen kulhojen päälle. Anna korien jäähtyä.

2. Hienonna sardellit ja muussaa ne haarukan avulla. Lisää 2 rkl oliiviöljyä ja puristettu valkosipulinkynsi. Levitä seos leipäviipaleille ja paista uunissa n. 20 minuuttia kunnes leivät ovat rapeita. Leikkaa leivät 2 cm kokoisiksi kuutioiksi ja anna jäähtyä.

Tämä pieni, rapea parmesaanikori täytetään epätavallisella caesarsalaattimuunnoksella. Klassiset caesarmaut parmesaani, sardellit ja valkoviinietikka saavat seurakseen avokadoa ja pinjansiemeniä.

3. Sekoita sinappi, sokeri ja viinietikka kastikkeeksi. Vatkaa sekaan oliiviöljy vähän kerrallaan. Vatkaa mukaan ranskankerma, worchestershirekastike ja pippuri. Kuori avokado, poista kivi ja kuutioi. Revi salaatinlehdet pienemmiksi paloiksi ja sekoita kastikkeen ja avokadokuutioiden kera. Täytä parmesaanikorit salaattisekoituksella, ripottele päälle krutonkeja ja pinjansiemeniä. Koristele kirsikkatomaatein.

Lisää aiheesta:

Paahtoleivät päärynä- ja homejuustopäällysteinCaesarsalaatti broilerista ja perunakrutongeistaChilipossua, pitaleipää ja avocadoranskankermaaGorgonzola-krostinitKevyt avokado-herkkusienisalaattiKlassinen caesarsalaatti
Suolaiset leivoksetJuustoSalaatitKastikkeet ja dipitGoGreenAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset leivokset
  • 3.5.08:02
    Nopeat ja helpot

    Pestokranssi

  • 03.12.201507:27
    kaupalliset

    Voitaikinaruusut salamilla ja luumulla

  • 18.02.201300:00
    Juusto

    Uudenvuoden viikuna-valkohomejuusto-cocktailpalat

  • 18.02.201300:00
    Vappu

    Gorgonzolanyytit

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Perunakohokas