Mainos

Parmesaani-juustotikut

Helppo ja kätevä vinkki on tehdä pakastetaikinoista erilaisia suolaisia tikkuja. Taikinalevystä otetaan kohmeisena pitkiä suorakaiteita jotka kieritellään kananmunassa ja halutussa juusto- ja/tai mausteseoksessa.

n. 30-40 kpl

  • 1 pkt voi-, torttu- tai lehtitaikinaa (500 g)
  • 2 kananmunaa
  • 3-4 dl parmesaanijuustoraastetta

Valmistusohje

Leikkaa levyistä ½-1 cm:n levyisiä suikaleita; yksi levy 6-7 pitkäksi suikaleeksi. Kierrä suikaleet halutessasi kierteelle.

Pyörittele tankoja lautasella, jossa on munaa ja sen jälkeen lautasella, jossa on juustoraastetta.

Laita juustotangot leivinpaperille uunipelille ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi, 6-10 min kierteen paksuudesta riippuen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.