Feta-tomaattipalat
Pienet coctailpalat sopivat loistavasti juhlapöytään! Tikut ja pienten suolaisten palojen pohjat voi paistaa valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen juhlapäivää.
30-40 kpl
- 1 pkt lehti- tai voitaikinalevyjä (500 g)
- kananmunaa
- unikonsiemeniä
Täyte
- 1 tlk fetajuustoa
- 1 dl kermaa
- 1 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja (n. 200/350 g)
- oliiveja
- punapippuria
Valmistusohje
Ota pienellä pyöreällä (halkaisija 4 cm) muotilla vähän sulaneista taikinalevyistä pyörylöitä. Voitele ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225 asteisen uunin keskiosassa noin 10 min.
Murusta fetajuusto ja hienonna valutetut aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kaikki täytteen ainekset. Täytä taikinapyörylät halkaisemalla ne keskeltä ja laittamalla noin 1 tl täytettä väliin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa