Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pikkujoulujen kinkku-tomaattihyrrät

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon

Ainekset

  • Noin 30 kpl

Pohjat

  • 1 pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyjä (600 g)

Täyte

  • 200-300 g savu- tai palvikinkkua
  • 150 g aurinkokuivattuja tomaatteja valutettuna
  • 200 g pippurituorejuustoa
  • 1-2 tl rakuunaa

Valmistusohje

Ota taikina ajoissa sulamaan. Hienonna kinkku ja tomaatti pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon, mausta seos rakuunalla.

Kauli Lehtitaikinalevyä puolet leveämmäksi kokoon noin 30 x 40 cm. Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle. Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla).

Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

Leikkaa rullasta noin 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kauniin värisiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Leivo illanviettoon kätevästi pakastetaikinasta pieniä suolaisia hyrriä. Tässä ohjeessa on käytetty Isoa Lehtitaikinalevyä, josta saa hieman lisää kaulimalla kunnon ison levyn. Tarjoile lehtevät herkut glögin tai punaviinin kera.

Lisää aiheesta:

Pikkusuolaiset hyrrätPiparikanapeetKatkarapuvoileipäkakkuLätkäfanin lohikiekotVälimerellinen voileipäkakkuPippurihärkä-joulutortut
KinkkupiirakkaLaktoositonJouluMyllyn ParasLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkupiirakka
  • 13.02.202009:35
    Nopeat ja helpot

    Vähähiilihydraattinen kinkkupiiras – "quiche lorraine" ilman taikinaa

  • 15.12.201714:19
    Hellapoliisi

    Quiche Lorraine eli kinkkupiiras

  • 18.02.201300:00
    Sipulipiirakka

    Ranskalainen sipulipiiras

  • 18.02.201300:00
    Kanapiirakka

    Irlantilaiset broileripiiraset

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pienet kinkku-juustopiiraat