Pikkujoulujen kinkku-tomaattihyrrät
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5671548/landscape16_9/515/290/8725a8c38ceb3c3a6344cfaee4f39785/Fp/841731-84.jpg)
Leivo illanviettoon kätevästi pakastetaikinasta pieniä suolaisia hyrriä. Tässä ohjeessa on käytetty Isoa Lehtitaikinalevyä, josta saa hieman lisää kaulimalla kunnon ison levyn. Tarjoile lehtevät herkut glögin tai punaviinin kera.
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset
- Noin 30 kpl
Pohjat
- 1 pkt Myllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyjä (600 g)
Täyte
- 200-300 g savu- tai palvikinkkua
- 150 g aurinkokuivattuja tomaatteja valutettuna
- 200 g pippurituorejuustoa
- 1-2 tl rakuunaa
Valmistusohje
Ota taikina ajoissa sulamaan. Hienonna kinkku ja tomaatti pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon, mausta seos rakuunalla.
Kauli Lehtitaikinalevyä puolet leveämmäksi kokoon noin 30 x 40 cm. Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle. Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla).
Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
Leikkaa rullasta noin 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinivuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia kauniin värisiksi.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka