Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ricottapilvet

Ricottapilvet maistuvat pastan kera.
Ricottapilvet maistuvat pastan kera.Tara Junker
Julkaistu 12.04.2022 18:34

MTV LIFESTYLE

Tara Junkerin ricottapilviä valmistettiin Viiden jälkeen -ohjelmassa tiistaina 12.4.

  • Kokonaisvalmistusaika: 50 min
  • Aktiivinen aika: 50 min
  • Annosmäärä: 4

Tomaattikastike

  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • ½ dl vaaleaa misoa (voi jättää pois)
  • 2 purkkia (á 400 g) säilöttyjä kokonaisia kirsikkatomaatteja
  • ½ rkl fariinisokeria

Ricottapilvet

  • 500 g ricottajuustoa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja + vähän ylimääräistä pallojen pyörittämiseen
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl oreganoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • tarjoiluun raastettua parmesaania
  • pastaa

Valmistusohje

  1. Aloita tomaattikastikkeesta. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Varo polttamasta valkosipulia. Sekoita tomaattipyree ja miso keskenään, lisää sipulien joukkoon ja paista, kunnes seos on saanut tiilenpunaisen värin, tämä kestää noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon säilötyt tomaatit ja sokeri. Anna kiehua mahdollisimman pitkään, ainakin koko ricottapallojen valmistusajan. Lisää suola ja pippuri ja viimeistele tomaattikastike nokareella voita juuri ennen kuin sekoitat pastan joukkoon vaiheessa 5.
  •  Kaada vesi kokonaan pois ricotta-purkeista. Sekoita kaikki ricottapilvien ainekset tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Jauhota iso leikkuulauta. Kasta kädet jauhoihin ja pyörittele taikinasta noin 30 palloa, niiden tulee siis olla olla suhteellisen pieniä.
  • Paista pallot öljyssä erissä. Älä laita niitä liian lähekkäin pannulla, koska ne voivat tarttua toisiinsa. Pallojen tulee olla kullanruskeita joka puolelta. Helpoin tapa on paistaa ne paistinpannun reunoja pitkin niin, että voit heiluttaa niitä reunaan päin ilman että ne menettävät muotoaan.
  • Kiehauta pastavesi samalla kun paistat ricottapilviä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, mutta ota lämmöltä juuri ennen kuin pasta on valmista. Lisää 1 ½ dl pastavettä tomaattikastikkeeseen, kaada loput vedestä pois ja sekoita pasta kastikkeeseen huolellisesti. Anna pastan tekeytyä valmiiksi tomaattikastikkeessa. Sekoita joukkoon ricottapilvet ennen tarjoilua ja tarjoa raastetun parmesaanin kanssa.
  • Lisää aiheesta:

    Kari Aihisen lenkkimakkaralasagneKoko Suomi leipoo: Pizza bearnaisekastikkeellaPaahdettu paprikakeittoGordonin italialaiset lihapullatKasvislasagne papujen keraRuijanpallasceviche
    PastaJuustoPääruoatPastat ja nuudelit

    Tuoreimmat aiheesta

    Pasta
    • 28.01.202310:00
      Kasvisruoka

      Harri Syrjäsen tomaatti-fetapasta

    • 12.04.202218:34
      Juusto

      Ricottapilvet

    • 08.04.202213:53
      Lohipasta

      Harri Syrjäsen pinaattinen lohipasta

    • 12.03.202209:30
      Lihapullat

      Harri Syrjäsen lihapullapasta

    • 26.12.202109:00
      Joulukinkku

      Harri Syrjäsen kinkku-ananas-homejuustopasta