Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pikkusuolaiset hyrrät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

30-40 kpl

  • 1 pkt lehtitaikinalevyä tai lehtitaikinaa (tai torttu-, voitaikinaa)

Täyte

  • noin 300 g kinkkua, savukalaa tms.
  • 2-3 punaista paprikaa
  • 200 g valkosipuli- tai pippurituorejuustoa
  • (yrttimaustetta)

Valmistusohje

Ota taikina ajoissa sulamaan, levyt toisistaan irrallaan. Hienonna kinkku / kala ja paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne tuorejuustoon; voit halutessasi maustaa seosta esim. yrteillä.

Kauli paketillinen isoa lehtitaikinalevyä kokoon n. 30 x 40 cm tai yhdistele pakastetaikinalevyistä nipistellen yhteen reunoistaan isompi levy. Levitä huoneenlämpöinen täyte taikinalevylle. Kääri levy rullalle pituussuunnassa (rullaustekniikka sama kuin kääretortulla). Laita rulla sauma alaspäin jääkaappiin noin ½ tunniksi.

Leikkaa rullasta noin 1 cm:n paksuisia viipaleita ja laita ne joko sellaisenaan uunipellille tai muffinssivuokiin.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 10-15 min kauniin värisiksi.

VINKKI: Sinihomejuuston ystävät voivat korvata täytteen juuston tai koko täytteen sinihomejuustolla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Tuliset salamivoisarvetTuliset salami-voisarvet pikkujouluihinPiparikanapeetPikkujoulujen kinkku-tomaattihyrrätLätkäfanin lohikiekotPippurihärkä-joulutortut
PasteijatSuolaiset leivonnaisetLiharuokaMyllyn ParasLeivonta

Taikinalevyistä leivottavat hyrrät ovat mutkattomia pikkusuolaisia naposteltavia. Resepti onnistuu myös ympäri vuoden myytävistä lehtitaikinoista. Lehtitaikinan erohan on se, että se on valmiiksi ohuempaa kuin torttu- tai voitaikina.

Tuoreimmat aiheesta

Pasteijat
  • 24.2.07:29
    Nopeat ja helpot

    Lehtevät inkivääriset leivokset airfryerissa – suolaista ja makeaa

  • 22.03.202414:12
    Pääsiäinen

    Brie-parsataskut

  • 16.12.202117:17
    Suolaiset piirakat

    Savuporopasteijat

  • 14.12.201715:12
    Samassa liemessä

    Pasteijat portviinilampaalla

  • 04.05.201508:46
    Makuja ja Elämää

    Parsa-saksanpähkinätaskut