Mustikka-viipalepikkuleivät
Pikkuleivät kuuluvat ehdottomasti kevään juhlapöytään! Viipalepikkuleivät valmistuvat kätevästi erilaisista pakastetaikinoista, perinteisestä murotaikinasta, kauramurotaikinasta tai suklaamurotaikinasta.
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset
- n. 25-30 kpl
- 1 pkt kauramurotaikinaa (400g)
- noin 200 g paistonkestävää mustikkamarmeladia
- voiteluun: munaa
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Sulata taikinalevyt toisistaan irralleen otettuina. Pyöritä molemmat taikinalevyt paksuhkoiksi, n. 30 cm pitkiksi taikinatangoiksi leivinpaperille uunipellille. Paina tangot n. 1 cm mataliksi ja n. 3-4 cm leveiksi pitkiksi pötköiksi. Paina sormella keskelle pitkittäin vako. Voitele tangot munalla.
Täytä pitkä vako reilusti paiston kestävällä mustikkamarmeladilla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 min. Leikkaa muutaman minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen tangot terävällä veitsellä vinoiksi suorakaiteiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka