Parmankinkkua parmesaanin kera
Julkaistu
Alkuperäisessä reseptissä tähän ruokalajiin olisi käytetty punasikuria eli radicchiota sen kirpeähkön maun takia. Meidän versiossamme salaattina on lollo rosso, mutta voi käyttää mitä tahansa haluamaasi salaattia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 250 g salaatinlehtiä
- 200 g parmankinkkua
- 100 g parmesaanijuustoa
- ½ punainen paprika
Kastike
- 4 rkl hienoa neitsytöljyä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita keskenään öljy ja balsamiviinietikka. Mausta suolalla.
2. Suikaloi paprika. Asettele paprika, salaatti ja parmankinkku näyttävästi lautaselle, höylää päälle parmesaania ja pirskota kastiketta annokselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka