Parmankinkkua parmesaanin kera

Alkuperäisessä reseptissä tähän ruokalajiin olisi käytetty punasikuria eli radicchiota sen kirpeähkön maun takia. Meidän versiossamme salaattina on lollo rosso, mutta voi käyttää mitä tahansa haluamaasi salaattia.

4 annosta

  • 250 g salaatinlehtiä
  • 200 g parmankinkkua
  • 100 g parmesaanijuustoa
  • ½ punainen paprika

Kastike

  • 4 rkl hienoa neitsytöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita keskenään öljy ja balsamiviinietikka. Mausta suolalla.

2. Suikaloi paprika. Asettele paprika, salaatti ja parmankinkku näyttävästi lautaselle, höylää päälle parmesaania ja pirskota kastiketta annokselle.

Parhaat ruokaohjelmat