Parmankinkku-porkkanasalaatti
Silloin kun on kiire, lähikaupan herkkutiski pelastaa aterian. Muutama ohut parmankinkkuviipale on varma valinta alkupalaksi. Tässä ohjeessa parmankinkku yhdistetään porkkanasalaattiin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 12 viipaletta parmankinkkua
- 8 minimaissia
- salaatinlehtiä
- 4 kirsikkatomaattia
- 2 porkkanaa
- 1 sipuli
Kastike
- 5 rkl oliiviöljyä
- 1½ rkl viinietikkaa
- 1 tl hienonnettua basilikaa
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita oliiviöljy, viinietikka ja basilika.
2. Kuori porkkanat ja sipuli, leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi ja sekoita kastikkeeseen. Halkaise kirsikkatomaatit.
3. Jaa salaatinlehdet lautasille ja annostele päälle porkkanasalaatti. Kääri parmankinkkuviipaleet rullalle ja asettele salaatin päälle. Koristele minimaissilla ja kirsikkatomaateilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka