Parmankinkku-porkkanasalaatti

Silloin kun on kiire, lähikaupan herkkutiski pelastaa aterian. Muutama ohut parmankinkkuviipale on varma valinta alkupalaksi. Tässä ohjeessa parmankinkku yhdistetään porkkanasalaattiin.

4 annosta

  • 12 viipaletta parmankinkkua
  • 8 minimaissia
  • salaatinlehtiä
  • 4 kirsikkatomaattia
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli

Kastike

  • 5 rkl oliiviöljyä
  • 1½ rkl viinietikkaa
  • 1 tl hienonnettua basilikaa

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita oliiviöljy, viinietikka ja basilika.

2. Kuori porkkanat ja sipuli, leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi ja sekoita kastikkeeseen. Halkaise kirsikkatomaatit.

3. Jaa salaatinlehdet lautasille ja annostele päälle porkkanasalaatti. Kääri parmankinkkuviipaleet rullalle ja asettele salaatin päälle. Koristele minimaissilla ja kirsikkatomaateilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!