Parmankinkku-melonisalaatti sinihomejuustolla
Tämä salaatti sopii hyvin alkupalaksi. Voit myös kaksinkertaistaa annoksen ja tarjota salaatin lounaaksi tai iltapalaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- ½ hunajameloni
- 1 varsiselleri
- 50 g sinihomejuustoa
- 4 viipaletta parmankinkkua
- 250 g salaattisekoitusta
- 12 kirsikkatomaattia
- 20 saksanpähkinää
- 24 mustaa oliivia
Kastike
- 5 rkl oliiviöljyä
- 1½ rkl rakuunaviinietikkaa
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita suola ja viinietikka. Vatkaa joukkoon öljy, ensin tipoittain ja lopuksi ohuena nauhana.
2. Kuutioi meloni tai ota siitä meloniraudalla palloja. Viipaloi selleri. Jaa salaatinlehdet neljälle lautaselle ja pane päälle selleriviipaleet. Muotoile kinkkuviipaleet ruusukkeiksi ja asettele salaatin päälle. Ripottele pinnalle saksanpähkinät ja viimeistele melonipalloilla. Halkaise kirsikkatomaatit ja koristele annokset tomaatinpuolikkailla ja oliiveilla.
3. Murenna sinihomejuusto ja ripottele salaatin päälle. Pirskottele pinnalle kastiketta juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka