Papuja mausteisessa tomaattikastikkeessa
Tässä mausteinen ja tuoksuva papupata. Olemme käyttäneet mustasilmäpapuja sekä valkoisia ja mustia papuja, mutta voit myös käyttää vain yhtä papulajia. Käytä esikeitettyjä papuja, niin ruoka valmistuu nopeammin. Tarjoile papupata salaatin ja keitetyn riisin kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 6 dl keitettyjä mustasilmä-, valkoisia ja mustia papuja
- 2 sipulia
- 3 tomaattia
- 3 rkl ruokaöljyä
- 1 tl chilijauhetta
- 1 tl timjamia
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa maun mukaan
Valmistusohje
1. Kuori sipulit, hienonna yksi sipuli ja viipaloi toinen. Lämmitä öljy padassa ja lisää kaikki sipuli, anna kuullottua alhaisella lämmöllä 3-4 minuuttia.
2. Hienonna tomaatit ja sekoita ne pataan. Mausta chilijauheella, timjamilla ja korianterilla. Keitä kannen alla 5 minuuttia. Lisää pavut, mausta sokerilla ja suolalla ja keitä vielä 5 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa