Papugulassi
Julkaistu
Papugulassi tuo mukavaa vaihtelua arkiruokiin. Tätä reseptiä todellakin kannattaa kokeilla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 250 g suuria, erilaisia papuja tai säilykepapuja
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 5 valkosipulinkynttä
- 4 rkl paprikajauhetta
- 1 paprika
- 2 porkkanaa
- 400 g perunoita
- 3 dl tomaattimurskaa
- mustapippuria
- suolaa
- (vaaleaa leipää)
Valmistusohje
Liota papuja yön yli vedessä ja kaada vesi pois. Lämmitä öljyä kattilan pohjalla ja kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli siinä. Lisää paprikajauhe ja pavut öljyn sekaan ja jatka kuullottamista vielä tovi.
Lisää tomaattimurska, suolaa, pippuria ja vettä niin, että ainekset peittyvät.
Kuori ja pilko porkkanat ja perunat ja lisää ne keittoon kun pavut alkavat hiukan pehmentyä.
Keitä kypsäksi ja tarjoa vaalean leivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka