Paistettuja vihanneksia ja kurkkukastiketta
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5657720/landscape16_9/515/290/886c7126e6a55d76c978cb149c3a4911/Qb/931996-229.jpg)
Mikä ihana makujen ja värien sinfonia runsaista vihanneksista tuleekaan. Tämä resepti on vain suuntaa-antava: voit vaihdella tai lisätä aineksia makusi tai saatavuuden mukaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
6 hengelle
- 1 keltainen kesäkurpitsa
- 1 vihreä kesäkurpitsa
- 1 punasipuli
- 1 munakoiso
- 1 keltainen paprika
- oliiviöljyä
- tomaattipyreetä
- tuoreita mausteyrttejä
- suolaa ja pippuria
Kastike
- 1 dl majoneesia
- 2 dl kermaviiliä
- 3 rkl maustekurkkua kuutioina
- suolaa ja valkopippuria
- tuoreita mausteyrttejä
Valmistusohje
1. Kastike: Kuutioi maustekurkku pieneksi. Sekoita kurkkukuutioihin kermaviili, majoneesi ja mausteet. Pidä jääkaapissa tarjoiluun asti. Koristele vihreillä yrteillä.
2. Kuutioi kesäkurpitsat ja munakoiso. Kuori ja lohko sipuli. Kuullota kasviksia öljyssä, tarvittaessa useassa erässä. Sekoita lopuksi kaikki yhteen ja mausta tomaattipyreellä, suolalla ja pippurilla.
3. Leikkaa paprika, josta siemenet on poistettu, pienehköiksi paloiksi. Kuullota hetki öljyssä ja sekoita muiden ainesten sekaan. Hienonna tuoreita yrttejä ja sirottele ruoan päälle. Tarjoile kylmä kastike kuumien kasvisten rinnalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka