Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettuja vihanneksia ja kurkkukastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kasvisruoka

6 hengelle

  • 1 keltainen kesäkurpitsa
  • 1 vihreä kesäkurpitsa
  • 1 punasipuli
  • 1 munakoiso
  • 1 keltainen paprika
  • oliiviöljyä
  • tomaattipyreetä
  • tuoreita mausteyrttejä
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 1 dl majoneesia
  • 2 dl kermaviiliä
  • 3 rkl maustekurkkua kuutioina
  • suolaa ja valkopippuria
  • tuoreita mausteyrttejä

Valmistusohje

1. Kastike: Kuutioi maustekurkku pieneksi. Sekoita kurkkukuutioihin kermaviili, majoneesi ja mausteet. Pidä jääkaapissa tarjoiluun asti. Koristele vihreillä yrteillä.

2. Kuutioi kesäkurpitsat ja munakoiso. Kuori ja lohko sipuli. Kuullota kasviksia öljyssä, tarvittaessa useassa erässä. Sekoita lopuksi kaikki yhteen ja mausta tomaattipyreellä, suolalla ja pippurilla.

3. Leikkaa paprika, josta siemenet on poistettu, pienehköiksi paloiksi. Kuullota hetki öljyssä ja sekoita muiden ainesten sekaan. Hienonna tuoreita yrttejä ja sirottele ruoan päälle. Tarjoile kylmä kastike kuumien kasvisten rinnalla.

Mikä ihana makujen ja värien sinfonia runsaista vihanneksista tuleekaan. Tämä resepti on vain suuntaa-antava: voit vaihdella tai lisätä aineksia makusi tai saatavuuden mukaan.

Lisää aiheesta:

Kylmä tomaattikeitto lasissaMausteinen tomaattikastikeCouscous-kikhernesalaattiKatkarapu-inkiväärisalaattiNuudelisalaattiHellapoliisin värikkäät grillikasvikset
KasvispataLisäkeruoatAlkuruoatKastikkeet ja dipitKevytGluteenitonKeventäjätPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispata
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Peruna-fenkolinlehtipata

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Patatas Bravas

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Vihanneksia sitruunakastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Paistettuja vihanneksia ja kurkkukastiketta

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Puutarhurin kasvispata