Paistettuja jättirapuja ja mango-avokadosalaattia

MTV3 Huomenta Suomen tunnettu lihamies Akseli Herlevi hyppäsi taas äyriäisten maailmaan ja valmistaa studiokeittiössä tänään hieman latinomakuja, tällä kertaa paistettuja jättirapuja mango-avokadosalaatin kera. Raikasta syötävää vaikka kesäpäivän lounashetkeen.

Ainekset

  • 16 kpl jättirapuja, sulatettuna
  • 1 mango
  • 2 avokadoa
  • 1 ras vuonankaalisalaattia (maché, toiselta nimeltään), pestynä
  • 1/2 veriappelsiini tai greippi
  • 1 tl punaista chiliä, ohuina suikaleina
  • 2 limeä
  • 1 rkl tuoretta korianteria, hienonnettuna
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Halkaise avokadot ja poista kivi. Pyöräytä lusikalla sisus pois ja viipaloi. Mausta suolalla, pippurilla ja purista päälle hieman limenmehua jotta avocado ei tummu.

Laita salaatti kulhoon, suikaloi chiliä joukkoon ja purista päälle veriappelsiinin tai greipin mehu ja pari ruokalusikallista oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

Poista jättiravuista mahdollinen suoli, mausta suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla öljyssä pari minuutti kunnes ravut ovat kypsyneet.

Tarjoile salaatin kanssa ja ripottele päälle hieman tuoretta korianteria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!