Paistettua haukea ja oliiveilla ja pekonilla maustettu lämmin tomaattisalaatti
Paistettu hauki lämpimän tomaattisalaatin kera on kevyt vaihtoehto esimerkiksi pääsiäispöytään. Katso myös Mia Stjernan viinivinkit reseptille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 1 kg haukifileetä nahattomana tai suomustettuna
- suolaa
- timjamia
- (1 valkosipulin kynsi)
- sitruunamehua
- voita tai öljyä
Tomaattisalaatti
- 4 tomaattia
- 1 punasipuli
- 170 g pekonia
- 50 g mustia kivettömiä oliiveja
- suolaa
- pippuria
- sokeria
- persiljaa
- ruohosipulia
Valmistusohje
Poista hauesta ruodot. Mausta filee suolalla. Kuumenna paistinpannulla öljyssä timjami ja valkosipuli. Paista haukipalat pannulla ja lopuksi lisää sitruunamehu.
Kalttaa tomaatit ja leikkaa tomaatinliha paloiksi. Paista pekoni rapeaksi ja murskaa hienoksi. Pilko oliivit ja hienonna yrtit. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Kuumenna kattila ja lisää pekonimuru ja sipulilohkot kattilaan. Lisää oliivit ja tomaattikuutiot. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi tuoreet hienonnetut yrtit.
Tarjoa lisäkkeenä uuniperunoita ja paahdettua leipää.
Mia Stjerna, Ravintola Olo ja viinivinkit Jyrin reseptille
Anselmann Weissburgunder Trocken, valkoviini, Saksa ¶(Alkon tuotenumero 537507)
Meinklang Prosa, roseeviini, Itävalta (Alkon tuotenumero 496353)
Yarden Mount Hermon, punaviini, Israel (Alkon tuotenumero 415667)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka