Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettua haukea ja oliiveilla ja pekonilla maustettu lämmin tomaattisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paistettu hauki lämpimän tomaattisalaatin kera on kevyt vaihtoehto esimerkiksi pääsiäispöytään. Katso myös Mia Stjernan viinivinkit reseptille.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 1 kg haukifileetä nahattomana tai suomustettuna
  • suolaa
  • timjamia
  • (1 valkosipulin kynsi)
  • sitruunamehua
  • voita tai öljyä

Tomaattisalaatti

  • 4 tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 170 g pekonia
  • 50 g mustia kivettömiä oliiveja
  • suolaa
  • pippuria
  • sokeria
  • persiljaa
  • ruohosipulia

Valmistusohje

Poista hauesta ruodot. Mausta filee suolalla. Kuumenna paistinpannulla öljyssä timjami ja valkosipuli. Paista haukipalat pannulla ja lopuksi lisää sitruunamehu.

Kalttaa tomaatit ja leikkaa tomaatinliha paloiksi. Paista pekoni rapeaksi ja murskaa hienoksi. Pilko oliivit ja hienonna yrtit. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Kuumenna kattila ja lisää pekonimuru ja sipulilohkot kattilaan. Lisää oliivit ja tomaattikuutiot. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi tuoreet hienonnetut yrtit.

Tarjoa lisäkkeenä uuniperunoita ja paahdettua leipää.

Mia Stjerna, Ravintola Olo ja viinivinkit Jyrin reseptille

Anselmann Weissburgunder Trocken, valkoviini, Saksa ¶(Alkon tuotenumero 537507)

Meinklang Prosa, roseeviini, Itävalta (Alkon tuotenumero 496353)

Yarden Mount Hermon, punaviini, Israel (Alkon tuotenumero 415667)

Lisää aiheesta:

Makrillia ja lohkoperunoitaPoronvasan paahtopaistia, sienifricasse, portviinisipuleitaLok LakNaudan sisäpaistileikkeet, tomaatti- oliivipaistos ja piparjuurikastikettaRosmariiniöljyssä haudutettua kukonpojankoipeaKaritsan karetta ja paistettuja perunoita, chimichurria ja aiolia
Paistettu kalaKananmunatonMakujaGluteenitonLaktoositonJyri HänninenViinivinkitVideoreseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala
  • 23.5.15:15
    Kala

    Sammaltöyrääntuvan villit haukilastut

  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti

  • 17.08.202412:00
    Tortillat

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and Turf

  • 03.09.202112:37
    Perunagratiini

    Iisi kalalaatikko – helppo ja nopea kalaruoka

  • 06.02.202012:37
    Kalamureke

    Haukimurekepihvit