Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettua ankkaa ja haudutettua punakaalia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

20.12.2012 Kokeile Antti Heikkilän karppaajille sopivaa reseptiä!

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Paistettu ankka

  • Yksi runsaan 2 kilon painoinen ankka
  • 1 sitruuna
  • hienoa merisuolaa
  • mustapippuria
  • 2 hapokasta omenaa

Haudutettu punakaali

  • 500 g punakaalia
  • 1 dl hanhen- tai ankanrasvaa
  • 1–2 hapokasta omenaa
  • 3–4 luomuomenamehua
  • 2–3 rkl omenaviinietikkaa

Valmistusohje

PAISTETTU ANKKA:

1. Kostuta ankan pinta sitruunalla puristelemalla sitä kaikkialle ankan ulkopintaan.

2. Valmista suola-pippuriseos (vajaa ruokalusikallinen molempia, ei kuitenkaan liikaa) ja ripottele se ankan pintaan ja hieman myös vatsaan.

3. Paloittele omenat ja täytä ankan vatsa omenanpaloilla.

4. Kuumenna uuni 250 asteeseen (kiertoilmauuni 200 asteeseen). Asettele ankka uunivuokaan, jossa on ritilä. Laita vuokaan 1–2 dl vettä, jotta ankasta valuva rasva ei pala.

5. Anna ankan saada väriä puolen tunnin ajan. Laske lämpötila sitten 200 asteeseen (kiertoilmauunissa 175 asteeseen).Paistoaika on puoli tuntia puolta painokiloa kohden. Valele ankkaa paistamisen aikana, jotta saat siihen kauniin ja rapean pinnan. Laske lämpötilaa hieman, jos pinta ruskistuu liikaa.

6. Ota uunivuokaan kertynyt rasva, jota voit käyttää kastikkeen pohjana tai maustamaan haudutettua punakaalia.

HAUDUTETTU PUNAKAALI:

1. Suikaloi punakaali juustohöylällä.

2. Sulata hanhen-tai ankanrasva kattilassa tai padassa. Lisää joukkoon punakaalisuikaleet ja raasta mukaan omenaa. Lisää omenamehu ja omenaviinietikka.

3. Kiehauta ja jatka hauduttamista miedolla lämmöllä ankan kypsymisen ajan eli 2–2,5 tuntia. Lisää tarvittaessa omenamehua. Valmiista punakaalista kaikki neste on haihtunut.

Lisää aiheesta:

Grillattua parsaa, vegemajoneesia ja uppomuniaPunajuurilaatikkoOluessa haudutettua ankkaa ja korianteririisiäVerivanukasHäränrintaa ja juureksia sinappikastikkeessaPaistettu hanhi
AnkkaaKananmunatonGluteenitonLaktoositonJouluUusivuosiVideoreseptit
Pääruoat
Kanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Ankkaa
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Vadelma-ankka ja suolapähkinäsalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahdettua ankanrintaa ja mausteista couscousia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paistettua ankanrintaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Oluessa haudutettua ankkaa ja korianteririisiä

  • 18.02.201300:00
    Kiinalaista

    Hoisin ankanrintaa