Mainos
Mainos

20.12.2012 Kokeile Antti Heikkilän karppaajille sopivaa reseptiä!

Paistettu ankka

  • Yksi runsaan 2 kilon painoinen ankka
  • 1 sitruuna
  • hienoa merisuolaa
  • mustapippuria
  • 2 hapokasta omenaa

Haudutettu punakaali

  • 500 g punakaalia
  • 1 dl hanhen- tai ankanrasvaa
  • 1–2 hapokasta omenaa
  • 3–4 luomuomenamehua
  • 2–3 rkl omenaviinietikkaa

Valmistusohje

PAISTETTU ANKKA:

1. Kostuta ankan pinta sitruunalla puristelemalla sitä kaikkialle ankan ulkopintaan.

2. Valmista suola-pippuriseos (vajaa ruokalusikallinen molempia, ei kuitenkaan liikaa) ja ripottele se ankan pintaan ja hieman myös vatsaan.

3. Paloittele omenat ja täytä ankan vatsa omenanpaloilla.

4. Kuumenna uuni 250 asteeseen (kiertoilmauuni 200 asteeseen). Asettele ankka uunivuokaan, jossa on ritilä. Laita vuokaan 1–2 dl vettä, jotta ankasta valuva rasva ei pala.

5. Anna ankan saada väriä puolen tunnin ajan. Laske lämpötila sitten 200 asteeseen (kiertoilmauunissa 175 asteeseen).Paistoaika on puoli tuntia puolta painokiloa kohden. Valele ankkaa paistamisen aikana, jotta saat siihen kauniin ja rapean pinnan. Laske lämpötilaa hieman, jos pinta ruskistuu liikaa.

6. Ota uunivuokaan kertynyt rasva, jota voit käyttää kastikkeen pohjana tai maustamaan haudutettua punakaalia.

HAUDUTETTU PUNAKAALI:

1. Suikaloi punakaali juustohöylällä.

2. Sulata hanhen-tai ankanrasva kattilassa tai padassa. Lisää joukkoon punakaalisuikaleet ja raasta mukaan omenaa. Lisää omenamehu ja omenaviinietikka.

3. Kiehauta ja jatka hauduttamista miedolla lämmöllä ankan kypsymisen ajan eli 2–2,5 tuntia. Lisää tarvittaessa omenamehua. Valmiista punakaalista kaikki neste on haihtunut.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.