Paistettu ja marinoitu kala vihannesten kera
Saat kalafileeseen erityisen hyvän maun, jos marinoit sen ennen paistamista. Anna kalan olla marinadissa sen aikaa, kun valmistelet vihannekset ja lisukkeet. Tarjoile lisänä kuohkeaa perunasosetta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 600 g kalafileetä
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- ½ tl mustapippuria
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 luumutomaattia
- 40 g sokeriherneitä
- 1 rkl voita
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Marinadi: Purista sitruunan mehu. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita sitruunamehu ja inkivääri marinadiksi, mausta mustapippurilla. Pane kala marinoitumaan noin puoleksi tunniksi.
2. Laske tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen. Puolita ne ja paista tai grillaa muutama minuutti molemmin puolin. Sulata voita kattilassa. Pyörittele sokeriherneitä voisulassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kuivaa kalafileet ja paista 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti