Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pähkinätäytteinen kala

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Useampien kauppojen pakastealtaasta tai kalatiskiltä voi ostaa kokonaisia kaloja. Tämän reseptin avulla loihdit helposti maukkaan kala-aterian esimerkiksi taimenesta.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

8 annosta

  • 1 kokonainen taimen
  • 3 tl suolaa
  • 2½ dl oliiviöljyä
  • 2½ dl hienonnettua sipulia
  • 3½ dl paprikakuutioita
  • 2½ dl saksanpähkinöitä
  • 1½ dl + 1 rkl persiljaa
  • 3 rkl granaattiomenan hedelmälihaa
  • 1½ tl mustapippuria myllystä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2½ dl tahine-seesaminsiementahnaa
  • 1 3/4 - 2½ dl kylmää vettä
  • 1 1/4 dl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 sitruuna

Valmistusohje

1. Sulata kala lähes kokonaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hiero kalan sisään kaksi teelusikallista suolaa ja kaada päälle desilitra öljyä Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi paprika. Rouhi saksanpähkinät. Kuumenna jäljelle jäänyt öljy pannulla. Lisää sipuli ja kuullota koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon paprikakuutiot ja pähkinärouhe. Kypsennä, kunnes paprikakuutiot ovat pehmenneet. Lisää 1½ dl persiljaa, 2 rkl granaattiomenan hedelmälihaa sekä mustapippuri ja jäljellä oleva suola.

2. Lusikoi pähkinä-paprikasekoitusta kalan sisään ja sulje kala puisilla cocktailtikuilla. Kypsennä uunin keskitasolla 40-50 minuuttia. Valele 15 minuutin välein paistoliemellä. Kala on kypsää, kun liha irtoaa selkäruodoista.

3. Viipaloi sitruuna. Kuori valkosipulinkynnet ja puserra ne kulhoon. Sekoita joukkoon tahinetahna. Vatkaa seokseen 1 1/4 dl kylmää vettä, sitruunamehu ja suola. Jatkaa vatkaamista ja lisää jäljellä oleva vesi ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes seos on majoneesimaisen paksua. Tarjoa granaattiomenalla ja persiljalla koristeltuna kuten kuvassa.

Lisää aiheesta:

Mulligatawny SoupPersialainen kanapata granaattiomenallaSaaristolaissoppaJuustocurry herneiden keraSitruunainen oliivi-lammaspataLohi-pastasalaatti
UunikalaKananmunatonGluteenitonLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Saviruukkusilli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paahdettua siikaa ja uuniperunoita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Suolakuoressa paistettu kuha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Nieriää voitaikinakuoressa pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Uuniseiti ja kasvistempura