Hillopikkuleivät
Nämä ovat kaikkien lasten unelmapikkuleipiä. Ne ovat makeita ja helppoja leipoa. Kiinteä vadelmahillokin sopii hyvin täytteeksi.
50 kpl
- 200 g voita
- ¾ dl kidesokeria
- 1 munankeltuainen
- 1 maustemitta leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- punaviinimarjahyytelöä
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja sokeri, lisää keltuainen.
2. Yhdistä leivinjauhot, vaniljasokeri ja jauhot ja lisää taikinaan, sekoita notkeaksi taikinaksi. Kääri muovikelmuun ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.
3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pyöritä taikinasta kaksi n. 4 cm paksua pötköä. Viipaloi pötköt, muotoile pyöreiksi pikkuleiviksi ja laita leivinpaperille pellille.
4. Paina jokaiseen pikkuleipään syvennys ja laita siihen hyytelöä. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria