Kahden pikkuleivän väliin piilotettu hasselpähkinätäyte on herkullista. Suklaakoristelu kruunaa nämä ylelliset mutta helposti valmistettavat pikkuleivät.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
40 kpl
- 175 g voita
- 1 ¼ dl tomusokeria
- 2 munankeltuaista
- 1 maustemitta suolaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 ¾ dl vehnäjauhoja
- n. 150 g valmista hasselpähkinämassaa
- 50 g kilosuklaata
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja sokeri voimakkaasti, lisää keltuaiset yksi kerrallaan, sitten suola, vanilja ja niin paljon jauhoja, että saat notkean taikinan.
2. Muotoile taikinasta kaksi n. 6 cm paksuista rullaa, kääri ne muovikelmuun ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.
3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa rullat 2 mm paksuisiksi viipaleiksi, laita pikkulei8vät leivinpaperille pellille, paista 10-12 minuuttia ja anna jäähtyä.
4. Levitä pähkinämassaa puolelle pikkuleivistä, laita ne yhteen kaksi ja kaksi. Koristele sulalla suklaalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.