Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pähkinäkätköt

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kahden pikkuleivän väliin piilotettu hasselpähkinätäyte on herkullista. Suklaakoristelu kruunaa nämä ylelliset mutta helposti valmistettavat pikkuleivät.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

40 kpl

  • 175 g voita
  • 1 ¼ dl tomusokeria
  • 2 munankeltuaista
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 ¾ dl vehnäjauhoja
  • n. 150 g valmista hasselpähkinämassaa
  • 50 g kilosuklaata

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja sokeri voimakkaasti, lisää keltuaiset yksi kerrallaan, sitten suola, vanilja ja niin paljon jauhoja, että saat notkean taikinan.

2. Muotoile taikinasta kaksi n. 6 cm paksuista rullaa, kääri ne muovikelmuun ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa rullat 2 mm paksuisiksi viipaleiksi, laita pikkulei8vät leivinpaperille pellille, paista 10-12 minuuttia ja anna jäähtyä.

4. Levitä pähkinämassaa puolelle pikkuleivistä, laita ne yhteen kaksi ja kaksi. Koristele sulalla suklaalla.

Lisää aiheesta:

MarenkipikkuleivätKanelileivätPähkinäpikkuleivät kuorrutteellaJättipikkuleivätTiikeripikkuleivätPähkinäleivokset
PikkuleivätKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pikkuleivät
  • 20.5.13:09
    Keksit

    McDonald's-keksit

  • 28.05.202113:58
    Keksit

    Lusikkaleivät – juhlien takuuvarma klassikko

  • 25.03.202112:01
    Pääsiäinen

    Kinder Cookies – testaa helpot ja herkulliset Kinder-keksit!

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 03.10.201914:22
    Keksit

    Kauralastut – perinteinen, kotitaloustunneilta tuttu resepti