Petit fours-leivokset
Petit fours on ranskaa ja tarkoittaa pieniä uuneja. Aluksi petit fours oli pelkkä jälkiruoka, mutta nykyään niitä tarjoillaan myös teen tai kahvin kanssa päiväsaikaan.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
40 kpl
- 3 kananmunaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- ¼ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 rasia hasselpähkinätahnaa
Koristeluun
- 300 g marsipaania
- elintarvikeväriä
- 1 rkl margariinia
- 2 dl tomusokeria
- 2 rkl haaleaa kahvikermaa
- punaisia cocktailmarjoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vuoraa uunipannu voipaperilla. Penslaa paperi sulatetulla margariinilla.
2. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi, lisää vehnä- ja perunajauhot joihin olet sekoittanut leivinjauheen.
3. Levitä taikina pannulle ja paista uunin keskitasolla 5 minuuttia. Kumoa levy ja anna jäähtyä.
4. Jaa kylmä kakkulevy kahteen osaan, levitä niille pähkinätahnaa ja laita osat yhteen. Ota puolikkaasta levystä pieniä, pyöreitä pikkuleipiä muotilla ja leikkaa loppulevy pieniksi kolmioiksi.
5. Värjää marsipaani toivomasi väriseksi elintarvikevärillä ja kaulitse ohueksi kevyesti jauhotetulla alustalla. Ota levystä pikkuleipiä hieman suurempia, pyöreitä paloja.
6. Levitä pikkuleiville hieman pähkinätahnaa ja laita päälle marsipaania. Laita pikkuleivät pieneen paperivuokaan ja sihtaa päälle tomusokeria.
7. Sekoita margariini pehmeäksi ja sekoita se tomusokerin ja kerman kanssa notkeaksi kuorrutteeksi. Levitä kuorrutus pikkuleipäkolmioille ja koristele puolikkaalla punaisella marjalla ennen kuin laitat palat paperivuokiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka