Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Petit fours-leivokset

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

40 kpl

  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • ¼ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 rasia hasselpähkinätahnaa

Koristeluun

  • 300 g marsipaania
  • elintarvikeväriä
  • 1 rkl margariinia
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 rkl haaleaa kahvikermaa
  • punaisia cocktailmarjoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Vuoraa uunipannu voipaperilla. Penslaa paperi sulatetulla margariinilla.

2. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi, lisää vehnä- ja perunajauhot joihin olet sekoittanut leivinjauheen.

3. Levitä taikina pannulle ja paista uunin keskitasolla 5 minuuttia. Kumoa levy ja anna jäähtyä.

4. Jaa kylmä kakkulevy kahteen osaan, levitä niille pähkinätahnaa ja laita osat yhteen. Ota puolikkaasta levystä pieniä, pyöreitä pikkuleipiä muotilla ja leikkaa loppulevy pieniksi kolmioiksi.

5. Värjää marsipaani toivomasi väriseksi elintarvikevärillä ja kaulitse ohueksi kevyesti jauhotetulla alustalla. Ota levystä pikkuleipiä hieman suurempia, pyöreitä paloja.

Petit fours on ranskaa ja tarkoittaa pieniä uuneja. Aluksi petit fours oli pelkkä jälkiruoka, mutta nykyään niitä tarjoillaan myös teen tai kahvin kanssa päiväsaikaan.

6. Levitä pikkuleiville hieman pähkinätahnaa ja laita päälle marsipaania. Laita pikkuleivät pieneen paperivuokaan ja sihtaa päälle tomusokeria.

7. Sekoita margariini pehmeäksi ja sekoita se tomusokerin ja kerman kanssa notkeaksi kuorrutteeksi. Levitä kuorrutus pikkuleipäkolmioille ja koristele puolikkaalla punaisella marjalla ennen kuin laitat palat paperivuokiin.

Lisää aiheesta:

Marenkitorttu pähkinöilläSuloiset reikäkakutPähkinäpikkuleivät kuorrutteellaKiivitarteletitBrownie-suklaakakkuAmerikkalainen banaanikakku
LeivoksetKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset
  • 26.10.202012:34
    Hellapoliisi

    Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 23.11.201707:29
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Mazariinileivos

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Kristan "Makea metsä"

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivokset