Pähkinäpiiras ja tomaatti-basilikasalaatti
Huomenta Suomen Duunikunto-ohjelmasarjan reseptillä valmistuu herkullinen kasvispiiras, jonka lisukkeeksi sopii loistavasti tomaatti-basilikasalaatti. Tällä reseptillä valmistat maistuvan ja kevyen ruoan. Piirakan täysjyväpohja ja kasvistäyte tekevät siitä terveellisemmän vaihtoehdon.
Täysjyväpohja
- 3 dl spelttijauhoja
- 0,5 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 100 g voita
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- ½ kukkakaali
- 2 dl vuohenjuustoa
- 2 ½ dl ruokakermaa
- 3 dl munaa
- 4 dl pähkinäsekoitusta
- suolaa ja valkopippuria myllystä
Salaatti
- 2 tomaattia
- basilikaa
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa pähkinöitä lukuun ottamatta.
Kaada täyte piirakkapohjalle. Asettele pinnalle pähkinät.
Paista 190 asteessa 25 minuuttia.
Pilko tomaatit ja sekoita basilikan kanssa. Kaada päälle loraus oliiviöljyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti