Pizzapohja

Maanantaina herkutellaan pizzalla, jonka voi myös valmistaa grillissä. Herkuttelun kruunaavat mansikat.

Ainekset

  • 1,5 dl vettä
  • 15 g hiivaa
  • n. 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa

Kastike ja täyteaineet

  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 200 g salamia
  • 100 g aurajuustoa
  • 1 rkl jalapenorenkaita
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 rasia rucolaa
  • 150 g emmental-raastetta

Valmistusohje

Valmista pizzapohja. Sekoita tuore hiiva 40-asteiseen veteen ja lisää jauhoja hiljalleen. Sekoita kunnes saat pehmeän ja kimmoisan taikinan syntymään.

Anna kohota liinan alla 30 minuutin ajan ja kauli sen jälkeen siitä ohuita pizzapohjia.

Sekoita tomaattipyre sekä murska kulhossa ja levitä tasainen kerros kastiketta pohjan päälle. Täytä pizza mieleisessäsi järjestyksessäsi ja ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä pizzat parilatasolla rapeaksi ja koristele ne oliiviöljyssä pyöritellyillä rucoloilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.