Pizzapohja
Maanantaina herkutellaan pizzalla, jonka voi myös valmistaa grillissä. Herkuttelun kruunaavat mansikat.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1,5 dl vettä
- 15 g hiivaa
- n. 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
Kastike ja täyteaineet
- 1 rkl tomaattipyrettä
- 1 prk tomaattimurskaa
- 200 g salamia
- 100 g aurajuustoa
- 1 rkl jalapenorenkaita
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 1 rasia rucolaa
- 150 g emmental-raastetta
Valmistusohje
Valmista pizzapohja. Sekoita tuore hiiva 40-asteiseen veteen ja lisää jauhoja hiljalleen. Sekoita kunnes saat pehmeän ja kimmoisan taikinan syntymään.
Anna kohota liinan alla 30 minuutin ajan ja kauli sen jälkeen siitä ohuita pizzapohjia.
Sekoita tomaattipyre sekä murska kulhossa ja levitä tasainen kerros kastiketta pohjan päälle. Täytä pizza mieleisessäsi järjestyksessäsi ja ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä pizzat parilatasolla rapeaksi ja koristele ne oliiviöljyssä pyöritellyillä rucoloilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan