Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pizzapohja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maanantaina herkutellaan pizzalla, jonka voi myös valmistaa grillissä. Herkuttelun kruunaavat mansikat.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 1,5 dl vettä
  • 15 g hiivaa
  • n. 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa

Kastike ja täyteaineet

  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 200 g salamia
  • 100 g aurajuustoa
  • 1 rkl jalapenorenkaita
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 rasia rucolaa
  • 150 g emmental-raastetta

Valmistusohje

Valmista pizzapohja. Sekoita tuore hiiva 40-asteiseen veteen ja lisää jauhoja hiljalleen. Sekoita kunnes saat pehmeän ja kimmoisan taikinan syntymään.

Anna kohota liinan alla 30 minuutin ajan ja kauli sen jälkeen siitä ohuita pizzapohjia.

Sekoita tomaattipyre sekä murska kulhossa ja levitä tasainen kerros kastiketta pohjan päälle. Täytä pizza mieleisessäsi järjestyksessäsi ja ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä pizzat parilatasolla rapeaksi ja koristele ne oliiviöljyssä pyöritellyillä rucoloilla.

Lisää aiheesta:

PizzasämpylätMehevä tonnikalapitsaKinkkupizzaMeetvurstipizzaGrillisämpylätPizzapohja
PizzapohjaAlkuruoatHedelmät ja marjatLiharuokaKananmunatonGoGreenJälkiruoat
Suolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pizzapohja
  • 31.03.201610:07
    Pizza

    Pizzataikina: Pitkä kylmänostatus (48-96h)

  • 18.02.201300:00
    Pizza

    Gluteeniton pizzapohja

  • 22.10.201308:37
    Kananmunaton

    8 pizzapohjaa á la Jan

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Pizzataikina

  • 18.02.201300:00
    Pizza

    Mamma Giulian pizzataikina