Avokado-carpaccio, pähkinöitä ja salaattia
Huomenta Suomen Duunikunto-ohjelmasarjan reseptillä valmistuu kevyt ja terveellinen lounas. Proteiinirikas avokado on terveellistä ja se sisältää hyviä rasvoja. Avokado myös pitää kylläisenä pitempään sen sisältämien hitaasti liukenevien kuitujen ansiosta.
2 annosta
- 3 avokadoa
- 1 rasia mix- salaattia
- 100 g cashewpähkinöitä
- 1 kokonainen chili
- 2 rkl balsamicoa
- 60 g minilehtikaalia
- intiaanisokeria
- suolaa ja pippuria myllystä
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Kuori avokadot, ota siemen pois ja leikkaa avokadoista ohuita viipaleita.
Paahda cashewpähkinät nopeasti kuivalla pannulla.
Pilko lehtikaali pieneksi. Paista lehtikaali chilin ja balsamicon kanssa oliiviöljyssä kastikkeeksi. Lisää joukkoon intiaanisokeria, suolaa ja pippuria.
Kokoa isolle laakealle lautaselle ensin avokadot ja mix-salaatti.
Kaada lämmin kastike annoksen päälle.
Lisää lopuksi paahdetut cashewpähkinät.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan