Avokado-carpaccio, pähkinöitä ja salaattia

ÄLÄ KÄYTÄ! DK03-Ruoka08-Avokado-carpaccio

Huomenta Suomen Duunikunto-ohjelmasarjan reseptillä valmistuu kevyt ja terveellinen lounas. Proteiinirikas avokado on terveellistä ja se sisältää hyviä rasvoja. Avokado myös pitää kylläisenä pitempään sen sisältämien hitaasti liukenevien kuitujen ansiosta.

2 annosta

  • 3 avokadoa
  • 1 rasia mix- salaattia
  • 100 g cashewpähkinöitä
  • 1 kokonainen chili
  • 2 rkl balsamicoa
  • 60 g minilehtikaalia
  • intiaanisokeria
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Kuori avokadot, ota siemen pois ja leikkaa avokadoista ohuita viipaleita.

Paahda cashewpähkinät nopeasti kuivalla pannulla.

Pilko lehtikaali pieneksi. Paista lehtikaali chilin ja balsamicon kanssa oliiviöljyssä kastikkeeksi. Lisää joukkoon intiaanisokeria, suolaa ja pippuria.

Kokoa isolle laakealle lautaselle ensin avokadot ja mix-salaatti.

Kaada lämmin kastike annoksen päälle.

Lisää lopuksi paahdetut cashewpähkinät.


Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!