Kinkku-päärynäpiirakka
Päärynäinen kinkkupiirakka on maukas suolainen leivonnainen. Piirakka on helppo valmistaa ja sopii tarjottavaksi vaikka pikkujouluissa.
Pohja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl suolaa
- 1,25 dl oliiviöljyä
- 0,5 dl kylmää vettä
Täyte
- 4 – 5 päärynää
- 1 dl pecanpähkinöitä
- 150 g parmankinkkusiivuja
- 2 dl kermaa
- 3 kananmunaa
- 3 dl pecorino-raastetta
- 0,25 tl muskottipähkinää
- mustapippuria
- salvianlehtiä
Valmistusohje
Sekoita kaikki pohja-ainekset nopeasti keskenään. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin lepäämään vähintään puoleksi tunniksi.
Kuori päärynät, puolita ja poista siemenet. Leikkaa siivuiksi. Asettele päärynäsiivut piirakan pohjalle. Murskaa pähkinöitä hieman ja ripottele ne päärynöille. Levitä päälle kinkkusiivut.
Sekoita keskenään kerma, kananmunat, juustoraaste ja kuivat mausteet. Kaada täytemassa piirakkaan.
Painele salvian lehdet piirakkamassaan, niin että ne jäävät juuri ja juuri pinnan alle.
Paista 180-asteisessa uunissa 35 – 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa