Pinaatti-vuohenjuustopiiras
Pikkujouluaikaan sopiva suolainen piiras maistuu myös muissa illanistujaisissa, tai vaikkapa kasvissosekeiton seurana. Reseptistä tulee 8 annosta.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pohja
- 100 g voita
- 1/2 tl suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl vettä tai kermaa
Täyte
- 100 g vuohenjuustoa
- kourallinen baby-pinaattia
- 1 dl maitoa
- 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
- 3 munaa
- 1 tl kuivattua basilikaa tai 1 ruukku tuoretta
- mustapippuria myllystä
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
Nypi voi, suola ja vehnäjauhot keskenään ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi tai kerma nopeasti sekoittaen.
Painele taikina halkaisijaltaan 24-26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin kymmenen minuuttia.
Paloittele vuohenjuusto ja hienonna pinaatinlehtiä.
Ripottele ainekset piiraspohjan päälle.
Sekoita maito, kerma, munat, mausteet ja juustoraaste keskenään. Kaada seos muiden ainesten päälle.
Jatka kypsentämistä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Vinkki! Voit laittaa täytteeksi myös oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Pika bébét
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan