Sienisalaatilla täytetyt kolmioleivät

Suosionsa huipulla paistattelevia kolmioleipiä voi valmistaa myös kotikeittiössä.

Ainekset

  • 6 annosta = 12 kolmioleipää

Ainekset

  • 200 g esikäsiteltyjä metsäsieniä
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 sipuli
  • 1 pieni omena

Kastike

  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl sokeria
  • 11/2 dl rypsiöljyä
  • 1/2 dl smetanaa
  • 12 viipaletta täysjyväleipää

Valmistusohje

Hienonna sienet ja sipuli. Kuutioi omena. Sekoita ainekset keskenään.

Valmista kastike vatkaamalla kananmunan keltuaisen joukkoon viinietikkaa, mustapippuria ja sokeria. Lisää sitten öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Sekoita kastikkeen joukkoon smetana ja yhdistä kastike salaattiin.

Levitä salaattia kuudelle leipäviipaleelle ja laita toinen viipale salaatin päälle. Leikkaa leivät kolmioiksi ja koristele.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.