Saksanpähkinä-palsternakkapiirakat
Brittiläinen Cranksin kasvisravintolaketju aloitti palsternakan ja pähkinöiden yhdistämisen piirakoissa. Tämä on yksinkertaistettu resepti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Piirakkataikina
- 125 g voita
- 2 dl grahamjauhoja
- 1 dl juustoraastetta
- ½ dl kylmää vettä
Täyte
- 4 palsternakkaa
- 1 tl suolaa
- 1 prk herkkusienikreemiä
- 1 dl kermaa
- 12 saksanpähkinää
Valmistusohje
1. Taikina: Sekoita jauhot ja juustoraaste. Nypi voi jauhoseokseen muruiseksi massaksi. Lisää vesi ja työstä, kaulitse taikina ja vuoraa sillä neljä annosvuokaa. Laita kylmään.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi palsternakat pituussuuntaan, keitä ne lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Nosta vedestä ja laita piirakkakuoriin. Suolaa ja levitä päälle herkkusienikreemiä. Kaada päälle kermaa, kruunaa pähkinöillä.
3. Paista uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes piirakat ovat läpikypsiä ja ovat saaneet hieman väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa