Pähkinäöljyllä maustettu endiivisalaatti
Eksoottinen endiivisalaatti maustetaan pähkinäöljyllä. Henri Alénin reseptillä valmistuvaa herkkua voi tarjoilla lisäkkeenä tai alkuruokana. Henri itse yhdistää maukkaan salaatin katkarapuomelettiin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 endiiviä
- 1 punasikuri
- 0,5 dl saksanpähkinärouhetta
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- tilkka juoksevaa hunajaa
- 2 tl pähkinäöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa endiiveistä ja punasikureista kanta pois ja poista uloimmat lehdet. Leikkaa salaatit pituussuunnassa paloiksi.
Laita salaatinlehdet kulhoon ja lisää joukkoon loput raaka-aineet. Sekoita hyvin ja tarjoile heti
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan