Pähkinäöljyllä maustettu endiivisalaatti
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5673562/landscape16_9/515/290/e5a12c33a70ac6c651e6031a5ca7ea67/WK/701576-8671.jpg)
Eksoottinen endiivisalaatti maustetaan pähkinäöljyllä. Henri Alénin reseptillä valmistuvaa herkkua voi tarjoilla lisäkkeenä tai alkuruokana. Henri itse yhdistää maukkaan salaatin katkarapuomelettiin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 endiiviä
- 1 punasikuri
- 0,5 dl saksanpähkinärouhetta
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- tilkka juoksevaa hunajaa
- 2 tl pähkinäöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa endiiveistä ja punasikureista kanta pois ja poista uloimmat lehdet. Leikkaa salaatit pituussuunnassa paloiksi.
Laita salaatinlehdet kulhoon ja lisää joukkoon loput raaka-aineet. Sekoita hyvin ja tarjoile heti
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka