Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pääsiäisen täytetyt munanpuolikkaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton

Neljälle

  • 4 kananmunaa
  • salaattia

Täyte

  • 4 rkl rahkaa
  • 1 rkl sinappia (ei makeaa)
  • 1 maustemitta chilipippuria

Koristeluun

  • kuorittuja katkarapuja
  • tillinoksa
  • pastramisuikaleita
  • omenalohko
  • musta oliivi
  • pieni retiisi
  • mätiä
  • punasipulia
  • mustapippuria
  • lohisuikaleita
  • tillinoksa

Valmistusohje

1. Laita kananmunat kattilaan kylmään veteen; jos munat ovat huoneenlämpöisiä, halkeamisen riski keittämisen aikana on erittäin pieni. Kuumenna kiehuvaksi ilman kantta, ala ottaa aikaa kun vesi kiehuu. Isot, ja jääkaappikylmät kananmunat tarvitsevat 9 minuutin keittoajan tullakseen kovaksi keitetyiksi. Pienille, huoneenlämpöisille munille riittää 8 minuuttia.

2. Huuhdo keitetyt munat kylmässä vedessä. Kuori ja halkaise ne. Huuhdo veitsi kylmässä vedessä ennen jokaista halkaisua, niin saat hienot leikkauspinnat.

3. Poista puolikkaista keltuaiset ja sekoita keltuaiset rahkan, sinapin ja chilipippurin kanssa. Laita täyte takaisin munanpuolikkaisiin. Koristele lisätäytteillä.

Lisää aiheesta:

AnkeriasvoileipäTäytetyt munanpuolikkaatIsoäidin säilötyt kurkutJogurttiperunatTäytetyt munatLämmin vihannesvati
Täytetyt munanpuolikkaatAlkuruoatKevytGluteenitonPääsiäinenKeventäjätLisäkeruoat

Nämä keitetyt ja täytetyt munanpuolikkaat ovat pidetty ja toimiva ruoka seisovaan pöytään. Tämä on kevyt sovellus, jossa majoneesi on korvattu kevyemmällä rahkalla tai ruoanlaittojogurtilla, valitse, mistä itse pidät parhaiten! Jos käytät paria eri täytettä, laske kaksi munanpuolikasta per henki.

Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Täytetyt munanpuolikkaat
  • 30.05.201407:53
    Päivän resepti

    Täytetyt munanpuolikkaat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Paholaisen munat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Munanpuolikkaat katkaravuilla

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kaviaarimunat

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Munat riisipedillä ja currykastike