Pääsiäisen täytetyt munanpuolikkaat

Nämä keitetyt ja täytetyt munanpuolikkaat ovat pidetty ja toimiva ruoka seisovaan pöytään. Tämä on kevyt sovellus, jossa majoneesi on korvattu kevyemmällä rahkalla tai ruoanlaittojogurtilla, valitse, mistä itse pidät parhaiten! Jos käytät paria eri täytettä, laske kaksi munanpuolikasta per henki.

Neljälle

  • 4 kananmunaa
  • salaattia

Täyte

  • 4 rkl rahkaa
  • 1 rkl sinappia (ei makeaa)
  • 1 maustemitta chilipippuria

Koristeluun

  • kuorittuja katkarapuja
  • tillinoksa
  • pastramisuikaleita
  • omenalohko
  • musta oliivi
  • pieni retiisi
  • mätiä
  • punasipulia
  • mustapippuria
  • lohisuikaleita
  • tillinoksa

Valmistusohje

1. Laita kananmunat kattilaan kylmään veteen; jos munat ovat huoneenlämpöisiä, halkeamisen riski keittämisen aikana on erittäin pieni. Kuumenna kiehuvaksi ilman kantta, ala ottaa aikaa kun vesi kiehuu. Isot, ja jääkaappikylmät kananmunat tarvitsevat 9 minuutin keittoajan tullakseen kovaksi keitetyiksi. Pienille, huoneenlämpöisille munille riittää 8 minuuttia.

2. Huuhdo keitetyt munat kylmässä vedessä. Kuori ja halkaise ne. Huuhdo veitsi kylmässä vedessä ennen jokaista halkaisua, niin saat hienot leikkauspinnat.

3. Poista puolikkaista keltuaiset ja sekoita keltuaiset rahkan, sinapin ja chilipippurin kanssa. Laita täyte takaisin munanpuolikkaisiin. Koristele lisätäytteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!