Päärynät tee-sitruunaruoholiemessä
Yksinkertainen ja raikas päätös päivälliselle ja hauska yhdistelmä: korkeat terveysvaikutukset, vähän kaloreita ja hiilihydraatteja ja kuitenkin jännittävä jälkiruoka.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 6 pientä, kiinteää päärynää
- 1 l (tölkki) valmista sitruunanmakuista jääteetä
- 2 sitruunaruohonkortta
Valmistusohje
1. Kuori päärynät, mutta säästä kannat. Murskaa sitruunaruohojen alaosa ison veitsen varrella. Pane sitruunaruohot ja päärynät kattilaan ja kaada jäätee päälle. Teen täytyy peittää päärynät kokonaan, joten katso sopivankokoinen kattila.
2. Kuumenna tee kiehuvaksi ja keitä varovasti 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna päärynöiden maustua liemessä vielä 10 minuuttia. Tarjoile päärynät haaleina liemessään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti