Paahtopaistisalaatti ja yrttikastike
Salaatista tulee parhaimmanmakuista, jos paahtopaisti on mehevän rosaksi paistettua ja tukevahkoiksi viipaleiksi leikattu. Vihannekset ja salaatit valitset sesongin ja makusi mukaan. Ja pane mielellään tarjolle myös vastaraastettua piparjuurta.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
Neljälle
- 350 g paahtopaistia (rosa sisus)
- 300 g keitettyjä, kylmiä perunoita
- salaatinlehtiä
- 12 kirsikkatomaattia
- 2 rkl piparjuurisuikaleita
Kastike
- 1 rkl punaviinietikkaa
- ½ rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
- 1 1/4 dll oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria
- tuoreita mausteyrttejä
- esim. oreganoa, basilikaa tai timjamia
Tarjoiluun
- 2 rkl piparjuuriraastetta
Valmistusohje
1. Kastike: Hienonna tuoreet yrtit pieneksi. Sekoita keskenään viinietikka, sinappi, öljy, suola ja pippuri sekä silputut yrtit. Pidä viileässä tarjoiluun asti.
2. Leikkaa paahtopaisti 3 mm:n viipaleiksi. Viipaloi perunat noin 4 mm:n siivuiksi. Suikaloi salaatti ja levitä lautasille. Halkaise tomaatit.
3. Asettele paahtopaisti- ja perunaviipaleet sekä tomaatit salaattipedille. Suikaloi piparjuurta pieniksi suikaleiksi ja koristele salaatti. Pane tarjolle pöytään vielä raastettua piparjuurta. Valuta kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta