Paahtopaistisalaatti ja yrttikastike

Salaatista tulee parhaimmanmakuista, jos paahtopaisti on mehevän rosaksi paistettua ja tukevahkoiksi viipaleiksi leikattu. Vihannekset ja salaatit valitset sesongin ja makusi mukaan. Ja pane mielellään tarjolle myös vastaraastettua piparjuurta.

Neljälle

  • 350 g paahtopaistia (rosa sisus)
  • 300 g keitettyjä, kylmiä perunoita
  • salaatinlehtiä
  • 12 kirsikkatomaattia
  • 2 rkl piparjuurisuikaleita

Kastike

  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • ½ rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • 1 1/4 dll oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • tuoreita mausteyrttejä
  • esim. oreganoa, basilikaa tai timjamia

Tarjoiluun

  • 2 rkl piparjuuriraastetta

Valmistusohje

1. Kastike: Hienonna tuoreet yrtit pieneksi. Sekoita keskenään viinietikka, sinappi, öljy, suola ja pippuri sekä silputut yrtit. Pidä viileässä tarjoiluun asti.

2. Leikkaa paahtopaisti 3 mm:n viipaleiksi. Viipaloi perunat noin 4 mm:n siivuiksi. Suikaloi salaatti ja levitä lautasille. Halkaise tomaatit.

3. Asettele paahtopaisti- ja perunaviipaleet sekä tomaatit salaattipedille. Suikaloi piparjuurta pieniksi suikaleiksi ja koristele salaatti. Pane tarjolle pöytään vielä raastettua piparjuurta. Valuta kastike salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!