Paahdetut balsamicojuurekset

Paahdetut juurekset käyvät kevyeksi lisukkeeksi lounaalle.

Ainekset

  • 4 porkkanaa
  • 2 palsternakka
  • 2 rosamunda- perunaa
  • 2 kokonaista valkosipulia
  • 0,5 dl Lanfranchi oliiviöljyä
  • 0,5 dl Modenan Herttuan balsamietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1-2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 3 oksaa tuoretta rosmariinia
  • tai 1 tl kuivattua

Valmistusohje

Leikkaa porkkanat, palsternakat ja perunat kauniiksi pitkiksi lohkoiksi. Kaada päälle oliiviöljy, balsamietikkaa , hunaja, suola ja mustapippuria. Irrottele rosmariinin lehdet ja lisää joukkoon. Sekoita. Kaada kasvikset uunivuokaan.

Leikkaa kokonaisista valkosipuleista ’hattu’ eli kynsien päät pois. Nosta valkosipulit ja lorauta niiden päälle vielä oliiviöljyä.

Paahda kasviksia 200 asteisessa uunissa 40-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.