Paahdetut balsamicojuurekset
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5676100/landscape16_9/507/285/2dad86e40e5f4bfbc34b9b742b566c83/Ga/579453-7954.jpg)
Julkaistu
Paahdetut juurekset käyvät kevyeksi lisukkeeksi lounaalle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 porkkanaa
- 2 palsternakka
- 2 rosamunda- perunaa
- 2 kokonaista valkosipulia
- 0,5 dl Lanfranchi oliiviöljyä
- 0,5 dl Modenan Herttuan balsamietikkaa
- 2 rkl hunajaa
- 1-2 tl suolaa
- mustapippuria
- 3 oksaa tuoretta rosmariinia
- tai 1 tl kuivattua
Valmistusohje
Leikkaa porkkanat, palsternakat ja perunat kauniiksi pitkiksi lohkoiksi. Kaada päälle oliiviöljy, balsamietikkaa , hunaja, suola ja mustapippuria. Irrottele rosmariinin lehdet ja lisää joukkoon. Sekoita. Kaada kasvikset uunivuokaan.
Leikkaa kokonaisista valkosipuleista ’hattu’ eli kynsien päät pois. Nosta valkosipulit ja lorauta niiden päälle vielä oliiviöljyä.
Paahda kasviksia 200 asteisessa uunissa 40-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka