Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paahdetut balsamicojuurekset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paahdetut juurekset käyvät kevyeksi lisukkeeksi lounaalle.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Ainekset

  • 4 porkkanaa
  • 2 palsternakka
  • 2 rosamunda- perunaa
  • 2 kokonaista valkosipulia
  • 0,5 dl Lanfranchi oliiviöljyä
  • 0,5 dl Modenan Herttuan balsamietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1-2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 3 oksaa tuoretta rosmariinia
  • tai 1 tl kuivattua

Valmistusohje

Leikkaa porkkanat, palsternakat ja perunat kauniiksi pitkiksi lohkoiksi. Kaada päälle oliiviöljy, balsamietikkaa , hunaja, suola ja mustapippuria. Irrottele rosmariinin lehdet ja lisää joukkoon. Sekoita. Kaada kasvikset uunivuokaan.

Leikkaa kokonaisista valkosipuleista ’hattu’ eli kynsien päät pois. Nosta valkosipulit ja lorauta niiden päälle vielä oliiviöljyä.

Paahda kasviksia 200 asteisessa uunissa 40-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Tarjoile.

Lisää aiheesta:

VichyporkkanatPaahdettu paprika-kesäkurpitsasalaattiMaustekeitetyt juureksetGrillikasvis-fetasalaattiSuolainen omenapaistosMarokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä
UunijuureksetKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaKeventäjätLisäkeruoatKasvisruoka