Paahdettu vihannessalaatti

Tämä on ihana lisäke melkein kaikelle grillatulle ruoalle. Uunissa paahtamalla kaikki vihannesten ja juuresten maut säilyvät.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 2 bataattia
  • 6 portobello-sientä
  • (tai 20 herkkusientä)
  • 2 punaista paprikaa
  • 2 keltaista paprikaa
  • 2 punasipulia
  • 2 munakoisoa
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori bataatit ja leikkaa ne pitkittäin sentin paksuisiksi viipaleiksi, sitten sauvoiksi. Leikkaa pois sienten jalat ja jaa hatut 8 "kakkuviipaleeseen". Penslaa sienet ja bataatit öljyllä, nosta uunipellille ja paahda uunissa 12 minuuttia. Jäähdytä.

2. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Penslaa paprikat öljyllä ja paahda uunissa kuoripuoli ylöspäin 10-12 minuuttia, kuoren täytyy olla mustatäpläinen. Ota paprikat uunista, laita kulhoon ja peitä hyvin tuorekelmulla. Nosta kulho jääkaappiin.

3. Kuori ja lohko sipulit, leikkaa munakoisot ja kesäkurpitsat 2 sentin kuutioiksi. Levitä sipulit, munakoisot ja kesäkurpitsat uunipellille, valuta päälle ½ dl öljyä ja sekoita. Paahda uunissa 8-10 minuuttia, jäähdytä. Ota paprikat esiin, vedä niistä kuoret ja paloittele paprikat isohkoiksi paloiksi. Sekoita kaikki vihannekset, bataatit ja sienet keskenään isossa kulhossa. Purista päälle sitruunamehua ja mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.