Paahdettu vihannessalaatti
Tämä on ihana lisäke melkein kaikelle grillatulle ruoalle. Uunissa paahtamalla kaikki vihannesten ja juuresten maut säilyvät.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kuudelle-kahdeksalle
- 2 bataattia
- 6 portobello-sientä
- (tai 20 herkkusientä)
- 2 punaista paprikaa
- 2 keltaista paprikaa
- 2 punasipulia
- 2 munakoisoa
- 2 kesäkurpitsaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 3 rkl sitruunamehua
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori bataatit ja leikkaa ne pitkittäin sentin paksuisiksi viipaleiksi, sitten sauvoiksi. Leikkaa pois sienten jalat ja jaa hatut 8 "kakkuviipaleeseen". Penslaa sienet ja bataatit öljyllä, nosta uunipellille ja paahda uunissa 12 minuuttia. Jäähdytä.
2. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Penslaa paprikat öljyllä ja paahda uunissa kuoripuoli ylöspäin 10-12 minuuttia, kuoren täytyy olla mustatäpläinen. Ota paprikat uunista, laita kulhoon ja peitä hyvin tuorekelmulla. Nosta kulho jääkaappiin.
3. Kuori ja lohko sipulit, leikkaa munakoisot ja kesäkurpitsat 2 sentin kuutioiksi. Levitä sipulit, munakoisot ja kesäkurpitsat uunipellille, valuta päälle ½ dl öljyä ja sekoita. Paahda uunissa 8-10 minuuttia, jäähdytä. Ota paprikat esiin, vedä niistä kuoret ja paloittele paprikat isohkoiksi paloiksi. Sekoita kaikki vihannekset, bataatit ja sienet keskenään isossa kulhossa. Purista päälle sitruunamehua ja mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan