Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paahdettu vihannessalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on ihana lisäke melkein kaikelle grillatulle ruoalle. Uunissa paahtamalla kaikki vihannesten ja juuresten maut säilyvät.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Kuudelle-kahdeksalle

  • 2 bataattia
  • 6 portobello-sientä
  • (tai 20 herkkusientä)
  • 2 punaista paprikaa
  • 2 keltaista paprikaa
  • 2 punasipulia
  • 2 munakoisoa
  • 2 kesäkurpitsaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori bataatit ja leikkaa ne pitkittäin sentin paksuisiksi viipaleiksi, sitten sauvoiksi. Leikkaa pois sienten jalat ja jaa hatut 8 "kakkuviipaleeseen". Penslaa sienet ja bataatit öljyllä, nosta uunipellille ja paahda uunissa 12 minuuttia. Jäähdytä.

2. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Penslaa paprikat öljyllä ja paahda uunissa kuoripuoli ylöspäin 10-12 minuuttia, kuoren täytyy olla mustatäpläinen. Ota paprikat uunista, laita kulhoon ja peitä hyvin tuorekelmulla. Nosta kulho jääkaappiin.

3. Kuori ja lohko sipulit, leikkaa munakoisot ja kesäkurpitsat 2 sentin kuutioiksi. Levitä sipulit, munakoisot ja kesäkurpitsat uunipellille, valuta päälle ½ dl öljyä ja sekoita. Paahda uunissa 8-10 minuuttia, jäähdytä. Ota paprikat esiin, vedä niistä kuoret ja paloittele paprikat isohkoiksi paloiksi. Sekoita kaikki vihannekset, bataatit ja sienet keskenään isossa kulhossa. Purista päälle sitruunamehua ja mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Marttojen panzanellaPaahdettu kasvissalaattiSienisalaattiEspanjalainen mustekalasalaattiTäytetty uunimunakoisoIso thai-salaatti
KasvissalaattiKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti
  • 10.1.15:11
    Kasvisruoka

    Kikhernesalaatti

  • 06.06.202414:04
    Kanasalaatti

    Pippa Laukan rautainen lounassalaatti

  • 02.01.202012:10
    Nopeat ja helpot

    Talven paras purkkisalaatti – Pirjon helppo resepti

  • 06.07.201713:50
    Huomenta Suomi

    Tataki-salaatti eli japanilaistyylinen maalaissalaatti

  • 12.02.201408:57
    Kaalisalaatti

    Lehtikaalipaistos