Paahdettu paprika-kesäkurpitsasalaatti
Julkaistu
Paahdettu salaatti on gluteeniton, laktoositon ja kananmunaton, joten sitä voi nauttia turvallisesti koko perhe.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Raaka-aineet
- 4 paprikaa
- 2 pientä kesäkurpitsaa
- 2 punasipulia
- 0,5 dl Lanfranchi oliiviöljyä
- 2 rkl Modenan Herttuan balsamietikkaa
- 1 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
Leikkaa paprikat reiluiksi paloiksi, kesäkurpitsat 1 cm paksuiksi viipaleiksi ja punasipulit lohkoiksi. Laita vihannekset kulhoon ja sekoita joukkoon oliiviöljy, balsamietikka, suola, sokeri sekä ripaus mustapippuria. Sekoita hyvin.
Kaada vihannekset kevyesti voideltuun uunivuokaan ja paahda niitä 200–asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Laita vihannesten kanssa tarjolle Modenan balsamietikkaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut