Paahdettu graavilohi ja avokadosalsa

Runsasmakuinen avokadosalsa täydentää hienosti muhevaa paahdettua graavilohta. Kastikkeen on seistävä viileässä kaksi tuntia ennen tarjoilua maustuakseen kunnolla. Lisäksi sopivat uudet perunat, pasta tai riisi.

Neljälle

  • 700 g graavilohta nahkoineen

Avokadosalsa

  • 2 avokadoa
  • 1 iso tomaatti
  • ½ punasipuli
  • 1 vihreä omena
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 limetti
  • 4 rucolanlehteä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tippa tabascoa
  • ½ tl sokeria
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kalttaa tomaatti ja poista siemenet, kuutioi malto. Pese limetti kunnolla, raasta kuori hienoksi ja purista mehu. Kuutioi omena ja laita palat limettimehuun, etteivät ne tummu. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi ja suikaloi rucolanlehdet.

2. Sekoita keskenään tomaattikuutiot, omenakuutiot ja limettimehu, valkosipulisilppu sekä rucolasuikaleet. Kuori viimeiseksi avokado, poista kivi ja kuutioi malto. Kääntele avokadokuutiot salsaseokseen. Lisää öljy, tabasco, sokeri, suola ja pippuri. Laita viileään vähintään kahdeksi tunniksi.

3. Leikkaa graavilohi neljäksi palaksi. Paahda kuumalla grillipannulla tai hiiligrillissä. Grillaa ensin nahkapuolta 2 minuuttia ja kypsennä sitten lihapuoli. Tarjoile heti avokadosalsan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!