Paahdettu graavilohi ja avokadosalsa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5672094/landscape16_9/515/290/d0e16129c122cf65d82210665d64d42c/Zg/885169-4844.jpg)
Runsasmakuinen avokadosalsa täydentää hienosti muhevaa paahdettua graavilohta. Kastikkeen on seistävä viileässä kaksi tuntia ennen tarjoilua maustuakseen kunnolla. Lisäksi sopivat uudet perunat, pasta tai riisi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 700 g graavilohta nahkoineen
Avokadosalsa
- 2 avokadoa
- 1 iso tomaatti
- ½ punasipuli
- 1 vihreä omena
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 limetti
- 4 rucolanlehteä
- 2 rkl öljyä
- 1 tippa tabascoa
- ½ tl sokeria
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kalttaa tomaatti ja poista siemenet, kuutioi malto. Pese limetti kunnolla, raasta kuori hienoksi ja purista mehu. Kuutioi omena ja laita palat limettimehuun, etteivät ne tummu. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi ja suikaloi rucolanlehdet.
2. Sekoita keskenään tomaattikuutiot, omenakuutiot ja limettimehu, valkosipulisilppu sekä rucolasuikaleet. Kuori viimeiseksi avokado, poista kivi ja kuutioi malto. Kääntele avokadokuutiot salsaseokseen. Lisää öljy, tabasco, sokeri, suola ja pippuri. Laita viileään vähintään kahdeksi tunniksi.
3. Leikkaa graavilohi neljäksi palaksi. Paahda kuumalla grillipannulla tai hiiligrillissä. Grillaa ensin nahkapuolta 2 minuuttia ja kypsennä sitten lihapuoli. Tarjoile heti avokadosalsan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka