Omena-papupata

Tämän ihanan mausteisen, kauniin keltaisen padan resepti on kotoisin Saudi-Arabiasta. Käytä happamia omenoita. Tarjoile padan kanssa keitettyä riisiä ja maustamatonta jogurttia.

4 annosta

  • ½ sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • ½ tl kurkumaa
  • ½ tl jauhettua maustepippuria
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 isoa omenaa
  • 225 g keitettyjä valkoisia papuja
  • 1 tl sokeria
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli, ruskista kullanruskeaksi öljyssä. Lisää kaikki mausteet ja kuullota kevyesti kaksi minuuttia.

2. Poista siemenkodat omenista ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita ne ja sokeri sipuliseokseen. Sekoita kunnolla, jotta kaikki omenapalat maustuvat.

3. Sekoita pavut pataan, kun omenat ovat pehmenneet, mausta suolalla ja pippurilla. Anna padan lämmetä ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!