Oliiviaioli

Eikö olisi hauskaa tarjoilla itsetehtyä aiolia? Se ei ole lainkaan vaikeaa. Huomioi, että kaikkien ainesten tulee olla samanlämpöisiä, se vähentää juoksettumisen riskiä. Tarjoile lisukkeena kalaruoille, tai dippikastikkeena.

Neljälle

  • 6 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • 3 munankeltuaista
  • 2-3 dl oliiviöljyä
  • jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 10 vihreää oliivia pimienton kera

Valmistusohje

1. Purista sitruunamehu. Kuori valkosipulinkynnet, purista ne kulhoon ja sekoita suolan kanssa, käytä survinta. Vatkaa mukaan keltuainen ja sitruunamehu.

2. Lisää öljy varoen, ensin tippa kerrallaan ja sitten hienona norona, vatkaa voimakkaasti koko ajan. Voit käyttää sähkövatkainta tai sauvasekoitinta. Valmiin aiolin tulee olla kiiltävä ja paksu.

3. Hienonna oliivit ja lisää aioliin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja