Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oliiviaioli

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle

  • 6 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • 3 munankeltuaista
  • 2-3 dl oliiviöljyä
  • jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 10 vihreää oliivia pimienton kera

Valmistusohje

1. Purista sitruunamehu. Kuori valkosipulinkynnet, purista ne kulhoon ja sekoita suolan kanssa, käytä survinta. Vatkaa mukaan keltuainen ja sitruunamehu.

2. Lisää öljy varoen, ensin tippa kerrallaan ja sitten hienona norona, vatkaa voimakkaasti koko ajan. Voit käyttää sähkövatkainta tai sauvasekoitinta. Valmiin aiolin tulee olla kiiltävä ja paksu.

3. Hienonna oliivit ja lisää aioliin.

Lisää aiheesta:

Kermainen aioliKeitettyjä sipuleita voin keraSkordaliaAioliRanskalainen siekalesylttyAiolia kolmella tavalla
DippikastikeKastikkeet ja dipitGluteenitonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoat

Eikö olisi hauskaa tarjoilla itsetehtyä aiolia? Se ei ole lainkaan vaikeaa. Huomioi, että kaikkien ainesten tulee olla samanlämpöisiä, se vähentää juoksettumisen riskiä. Tarjoile lisukkeena kalaruoille, tai dippikastikkeena.

Tuoreimmat aiheesta

Dippikastike
  • 22.7.15:42
    Paprika

    Paahdettu paprikatahna (Muhammara) Marttojen tapaan

  • 17.12.202110:22
    Nopeat ja helpot

    Mätidippi – helppo hittiohje

  • 24.01.202011:15
    Pesto

    Kaurapesto – Arjan helppo ja herkullinen versio italialaisesta klassikosta

  • 12.08.201613:42
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin kurkkuraita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hummus