Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nopea lohivokki

Julkaistu 04.03.2013 15:49
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Nopea lohivokki 2 hengelle

  • 200 g basmati- tai villiriisiä
  • 350 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
  • merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
  • kourallinen kuorittuja pähkinöitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • peukalonkokoinen pala inkivääriä
  • 1 tuore punainen chili
  • nippu tuoretta korianteria
  • maapähkinäöljyä
  • 1 runsas rkl Patak’s-tandoori-currytahnaa
  • kourallinen sokeriherneen palkoja
  • 2 dl kookosmaitoa
  • kourallinen pavunituja
  • 1 limetti

Valmistusohje

Riisin keittäminen pitää vain aloittaa ennen vokissa paistamista, muuten vokkiruokasi ehtii jäähtyä ennen riisin kypsymistä. Käytän tässä reseptissä tandoori-currytahnaa, mutta mikä tahansa currytahna sopii yhtä hyvin.

Esivalmistelut

Kiehauta suolalla maustettu vesi kasarissa ja keitä riisi pakkausohjeen mukaan. Leikkaa lohi 2,5 cm kokoisiksi kuutioiksi. Murskaa pähkinät morttelissa tai pane ne muovipussiin ja murskaa kaulimella. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa palko ohuiksi viipaleiksi. Nypi korianterista lehdet, silppua varret ja pane lehdet sivuun

Wok, wokki, vokki - herkkuruoalla monta nimeä. Se on selvää, että illallista ei voisi saada pöytään juurikaan tämän nopeammin. Lohivokki valmistuu vain viidessä minuutissa, ja lisäkkeenä voi tarjota riisiä tai nuudeleita.

Paistaminen

Laita vokki kuumalle lämmölle ja kaada pannulle 2 lorausta maapähkinäöljyä. Pane vokkiin valkosipuli, inkivääri, suurin osa chilistä ja korianterin varret. Paista 30 sekuntia, lisää sitten currytahna ja paista toiset 30 sekuntia. Lisää lohikuutiot, paista minuutin ajan ja lisää sitten sokeriherneen palot sekä kookosmaito. Kypsennä vielä minuutin ajan. Tarkista maku ja lisää halutessasi ripaus suolaa ja pippuria.

Tarjoilu

Valuta kypsä riisi ja jaa se tarjoilukulhoihin. Annostele lohi riisin päälle ja ripottele ruoan pinnalle pavunidut ja murskatut pähkinät. Puolita lime ja purista mehu lohivokin päälle. Ripottele pinnalle loput chilistä sekä korianterinlehdet.

Resepti kirjasta Jamien ruokavallankumous (Readme.fi)

Lisää aiheesta:

Lohiceviche Japanilaiset gyozanyytit ponzudipin kanssaBroileri-pot-au-feu krutonkien keraRapucurryWokattuja vihanneksia ihanan wokkikastikkeen keraAnkkaa kiinalaisittain japanilaisten sobanuudeleiden kera
WokkiKananmunatonGluteenitonLaktoositonJamie OliverJamie Oliver -ohjelmatGoGreenNopeat ja helpotPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Wokki
  • 24.08.202412:00
    Kanaruoka

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen teriyakikana-maapähkinäwokki

  • 12.04.201815:44
    Pääruoat

    Pad Thai

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Nuudeliwokki kaalin ja rapujen kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Lohiwokki pikanuudelien ja vihannesten kera

  • 04.03.201315:49
    Kananmunaton

    Nopea lohivokki