Nopea lohivokki
Wok, wokki, vokki - herkkuruoalla monta nimeä. Se on selvää, että illallista ei voisi saada pöytään juurikaan tämän nopeammin. Lohivokki valmistuu vain viidessä minuutissa, ja lisäkkeenä voi tarjota riisiä tai nuudeleita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Nopea lohivokki 2 hengelle
- 200 g basmati- tai villiriisiä
- 350 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
- merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
- kourallinen kuorittuja pähkinöitä
- 1 valkosipulinkynsi
- peukalonkokoinen pala inkivääriä
- 1 tuore punainen chili
- nippu tuoretta korianteria
- maapähkinäöljyä
- 1 runsas rkl Patak’s-tandoori-currytahnaa
- kourallinen sokeriherneen palkoja
- 2 dl kookosmaitoa
- kourallinen pavunituja
- 1 limetti
Valmistusohje
Riisin keittäminen pitää vain aloittaa ennen vokissa paistamista, muuten vokkiruokasi ehtii jäähtyä ennen riisin kypsymistä. Käytän tässä reseptissä tandoori-currytahnaa, mutta mikä tahansa currytahna sopii yhtä hyvin.
Esivalmistelut
Kiehauta suolalla maustettu vesi kasarissa ja keitä riisi pakkausohjeen mukaan. Leikkaa lohi 2,5 cm kokoisiksi kuutioiksi. Murskaa pähkinät morttelissa tai pane ne muovipussiin ja murskaa kaulimella. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa palko ohuiksi viipaleiksi. Nypi korianterista lehdet, silppua varret ja pane lehdet sivuun
Paistaminen
Laita vokki kuumalle lämmölle ja kaada pannulle 2 lorausta maapähkinäöljyä. Pane vokkiin valkosipuli, inkivääri, suurin osa chilistä ja korianterin varret. Paista 30 sekuntia, lisää sitten currytahna ja paista toiset 30 sekuntia. Lisää lohikuutiot, paista minuutin ajan ja lisää sitten sokeriherneen palot sekä kookosmaito. Kypsennä vielä minuutin ajan. Tarkista maku ja lisää halutessasi ripaus suolaa ja pippuria.
Tarjoilu
Valuta kypsä riisi ja jaa se tarjoilukulhoihin. Annostele lohi riisin päälle ja ripottele ruoan pinnalle pavunidut ja murskatut pähkinät. Puolita lime ja purista mehu lohivokin päälle. Ripottele pinnalle loput chilistä sekä korianterinlehdet.
Resepti kirjasta Jamien ruokavallankumous (Readme.fi)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan